Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Temat: lakier do skóry

jesse_w
    Gość

Domyślnie lakier do skóry

Witam!
    Mam pytanie czy ktoś juz miał do czynienia z takimi lakierami do skóry. Chciałbym kiere tym oblecieć i gałke biegów bo jest juz troche wytarta farba na niej. Będe wdzieczny za opinie

http://www.allegro.pl/item738046425_...16kolorow.html

http://www.allegro.pl/item741281655_...6_kolorow.html

Pzdr.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kamien007
    Mieszka w
    Łęczna
    Auto
    Alfa Romeo 156 3.2 Q2 rok 02 Azzurro Nuvola

Domyślnie

koszt nie wielki kupiłem jak przyjdzie zobaczę opisze

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

No to czekam, a będziesz malował pędzlem czy pistoletem?
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

jesse_w
    Gość

Domyślnie

tez kupiłem już jeden flakonik. Jeżeli o mnie chodzi to zobacze sobie pędzelkiem bo nie mam możliwości pistoletem ;( a szkoda

Mieszka w
    Łęczna
    Auto

Domyślnie

też pędzlem ale ja nie cała skórę tylko miejsca które mam najbardziej wytarte czyli te na brzegu ,

obserwator737
    Gość

Domyślnie

lakier dobrany precyzyjnie pod kolor można zamówić w www.lederzentrum.pl - przydatne do jasnych skórzanych tapicerek , można też im zlecić renowację - foty efektów mają na stronie , oprócz tego mają rewelacyjne środki czyszczące

jesse_w
    Gość

Domyślnie

jestem po próbie i musze powiedzieć że w połowie jestem tylko zadowolony. Pomalowałem gałke która od góry była juz wytarta a po bokach i dole była oryginalna farba . Pomalowałem calą i miejsce wytarte jest czarne ale matowe, natomiast tam gdzie była stara farba lakier jest jakby bardziej błyszczący. Ogolnie wygląda zdecydowanie lepiej niz z tym szarym wytarciem i jak na 6 zł. to ok. Teraz tylko musze jeden fragment na tylnym siedzeniu pomalowac to taka jakby ryska i napewno bedzie lepiej niz takie przetarcie. Ale kiere to bym sie bał malować tym ;(

Nie ma tez obawy że ręce pofarbuje np. jak sie spocą
    Ostatnio edytowane przez jesse_w ; 25-09-2009 o 06:26

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Renowacja takimi lakierami nigdy nie da pożądanego efektu na przytartej kierownicy lub innych elementach skórzanych. Przyczyna jest taka, że w miejscu starcia warstwy farby oryginalnej (czyli te matowe połacie na kierownicy gdzie się najczęściej trzyma dłoń) barwnik wsiąka lepiej, a tam gdzie jest jeszcze oryginalny impregnat niestety wsiąknąć idealnie nie może. Poza tym skóra ma już w sobie dużo tłuszczu i brudu z potu naszych rąk (nawet idealnie czysta ręka pocąc się wydziela go, a potem to już o brud w postaci nawet kurzu nie jest trudno) i malując ją lakierem nawet po zmyciu rozpuszczalnikiem nie zawsze usuniemy zabrudzenia i tłuszcz z głębszych warstw, a to może skutkować odparzeniem lakieru renowacyjnego po jakimś czasie. Czyli jednym słowem "jesse w" tego po części doświadczył, ale mając niewiele zniszczoną skórę można się pobawić za tak małe pieniądze. Pozdrawiam.

Mieszka w
    Łęczna
    Auto

Domyślnie

przyszedł i mi ten lakier hm jak by kosztowało to więcej to raczej nie było by warte ceny , całej skóry bym tym nigdy nie pomalował , pomalowałem tylko przytarte miejsca na krawędzi fotela i tak jak napisał Belfer27 tam gdzie skórę masz już matową ten preparat dobrze nie zdziała , ale na pewno zabezpieczy nam to miejsce przed dalszym przecieraniem. Polecam na małe ryski i Obtarcia, na większą skalę raczej odradzam

jesse_w
    Gość

Domyślnie

dokładnie tak jak napisałem kamien do małych przetarć