Witam...
Jak w temacie, co może być przyczyną drgania kierownicy przy większych prędkościach? poniżej 160km/h nie ma drgań, a powyżej są coraz większe?
Witam...
Jak w temacie, co może być przyczyną drgania kierownicy przy większych prędkościach? poniżej 160km/h nie ma drgań, a powyżej są coraz większe?
nie wiem kolego co to może być ale mam tak samo i dla tego staram się śmigać poniżej 170/180 :-)
Jak drgania rosną wraz z prędkością jedz wyważyć koła, może masz felgi krzywe itd.
ja miałem felge krzywą w tyle i przy 160 km/h właśnie miałem drgania, po wyprostowaniu felgi drgania sie zmniejszyły. teraz tez są jakies drgania, ale już mniejsze, felgi mam proste, może to wina drogi albo czego w zawieszeniu.
sprawdz DOKLADNIE!!! w jakim stanie masz oponki!!!POZDRO
albo felga krzywa, albo koło nie wywazone albo tarcze już biją i nadają się do wymiany.
Albo opony nie są okrągłeto nie żart, szukałem długo czemu
z tyłu z lewej strony przy prędkościach 90km/h i więcej mam takie wuwuwuwu
a czasem drgania i okazało się że opona nie jest okrągła, tylko owalna
żeby było zabawnie to Pirelliautko kiedyś chyba stało dłużej i się odkształciło.
Wystarczy zakręcić kołem przy uniesionym aucie i widać jajo![]()
Jest: Maserati Levante S
Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.