Macie może podobny problem. Przy wł klimatyzacji strasznie piszczy czyli pod obciążeniem jak tylko dodam gazu cisza. Pasek mam nowy i rolki też. Czy to objaw że napinacz się kończy?
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Macie może podobny problem. Przy wł klimatyzacji strasznie piszczy czyli pod obciążeniem jak tylko dodam gazu cisza. Pasek mam nowy i rolki też. Czy to objaw że napinacz się kończy?
Tak,choc mozliwe,ze to tez przy samej sprezarce klimatyzacji ale najprawdopodobniej napinacz
Ostatnio edytowane przez gcredhot18 ; 29-06-2017 o 12:32
Też bym obstawiał napinacz, mechanik też wydał werdykt że napinacz. Trzeba będzie wymienić tylko skąd wzięli te ceny za kawałek metalu 340zl...
340? Czyli pewnie masz motor 2.4 :-) ale moge Cie pocieszyc,ze kupilem taki napinacz za 169zl(MaxGeara) od zaufanego sprzedawcy forumowego.Napinacz ten niczym nie odbiega od tych po 300pln a dodatkowo rolke prowadzacą ma metalową i naprawde jest solidnej konstrukcji.Nieco ponad miesiac temu go zamontowalem u siebie.Jesli jestes na nieoficjalnej grupie na fb to moge na pw napisac Ci namiar na sprzedawce,bo niesety nie znam jego nicku forumowego. :-)
U mnie za piski przy włączonej klimatyzacji odpowiedzialne było zacierające się łożysko sprężarki. Po wymianie na nowe nastała cisza.
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 8V 115 KM - była
Jest Zafira 2.0 OPC 192KM
Ale te piski były cały czas czy tylko na niskich obrotach?
Po załączeniu się sprężarki.
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 8V 115 KM - była
Jest Zafira 2.0 OPC 192KM
Czyli cały czas... U mnie tylko jak pisałem powyżej...
Psiknij pod pasek jakims wd-kiem gdy bedzie piszczal jak przestanie choc na chwile to raczej napinacz bedzie