Mój niby też czarny kolor ale w słońcu wpada w brąz , naklejki nie mam na klapie i kolega tutaj gdy podałem vin trafił idealnie w kolor a jest to 846-Jarama schwarz met , taki kolor zakupiłem i jest taki sam .
Mój niby też czarny kolor ale w słońcu wpada w brąz , naklejki nie mam na klapie i kolega tutaj gdy podałem vin trafił idealnie w kolor a jest to 846-Jarama schwarz met , taki kolor zakupiłem i jest taki sam .
Ewidentnie widac ze naklejka zostala przeklejona chociazby po samym stanie naklejki lub bo kleju ktory wystaje za niej ;/ cala karoseria jest nie malowana
Kto po vinie sprawdza kolor?
To już mogli w ogóle nie naklejać...
Podaj mi rok produkcji, to też powinno wystarczyć...
Tez tak uwazam bo tylko kupilem zly element ;/.2004
Potwierdza się to, że Twój kolor to 639A.
Dla porównania wrzucam zdjęcia zestawienia 639A i VR 846A pod różnym kątem i mocą oświetlenia słonecznego.
Nie wiem, który masz odcień tego koloru.
Ja wzięłam podstawę z systemu DuPont (detykowany na wklejkach), jest bardziej zielona od pozostałych odcieni, które są trochę bardziej fioletowe i ciemnejsze.
![]()
Ostatnio edytowane przez monikx ; 03-03-2015 o 12:41
No wiem kafla , lipari no i ten trzeci ? hm dobry lakiernik chyba zdiagnozuje ktory to ;p
Maska juz byla malowana nie wiem co mam z nia teraz zrobic ...
Co do Twojej sugesti o przemalowaniu no to w sumie ostatnio we wnece drzwi zauwazylem lekka ryse innego odcieni tak jakby nero... auto sprawdzane bylo 2 miernikami i lakier niby oryginal wiec wtf ? szlifowane ?
Nie
Kod lakieru ma z reguły dwie nazwy: opisową i numeryczną.
Grigio Kafla i Grigio Lipari to dwie nazwy OPISOWE (używane zamiennie) tego samego kodu lakieru - 639/A (NUMERYCZNA)
Lakiernik będzie miał na zadaniu (a w zasadzie mieszalnia, gdzie będą dorabiać bazę), dobrać odpowiedni odcień tego 639/A.
Są ich 4 (pisząc wyżej zapomniałam o jeszcze jednym)
Sam kod lakieru to dopiero połowa sukcesu - istotną sprawą jest dopasowanie odpowiedniego odcienia.
Drzwi, jak i inne elementy mogły być całe - nie wymagały szpachli, podkładu itp., bo to najbardziej wpływa na grubość całej powłoki na elemencie.
Wystarczyło, że zmatowali bezbarwny, po czym nałożyli warstwę bazy (już 639/A), na to bezbarwny i na koniec polerka, która znacznie wpływa na pomniejszenie grubości warstwy.
Mogło być też tak, że lakiernik wykorzystał jakąś bazę (w tym przypadku czarną) jako pierwszą warstwę bazy, a na samą górę położył kolor 639/A.
Różnie potrafią czarować :/
Co do Twojej maski, to wydaje mi się że wystarczy zmatować bezbarwny do bazy, na to nałożyć bazę w kolorze Twojej 156. I tyle![]()