Witam chcę zamontować podświetlenie drzwi przednich w 156, czy może ktoś to już przerabiał! Pozdrawiam Witek
Witam chcę zamontować podświetlenie drzwi przednich w 156, czy może ktoś to już przerabiał! Pozdrawiam Witek
Dość prosty zabieg. Demontaż tapicerek bocznych jest opisany na forum, więc nie problem. Kupujesz lampki z innego auta (np ze 166: http://allegro.pl/lampka-lampki-drzw...406012278.html) i wycinasz u dołu dziury. Tylko tam nie ma dużo miejsca ze względu na kieszeń dlatego im mniejsze lampki tym lepiej. Potem szukasz plus, który idzie od zamka i daje prąd bez zapłonu (nie pamiętam koloru kabla ale w Elearn jest opis a znaleźć ten przewód bardzo łatwo). Podłączasz i działa. Miałem tak zrobione w jednej ze 156-tek.
O, to jest sprawa o której myślę za każdym razem jak używam po ciemku 166tki- żeby takie podświetlenie w 156 wydłubać.
Ale 166 ma zdaje się te swoje lampki połączone z układem ściemniającym (łagodnie się rozświetlają i gasną jak oświetlenie główne), no i są w ramkach w tym boczku drzwi, więc trzeba jakieś inne zastosować raczej. Ty miałeś zamontowane lampki ze 166tki ?
Czy ktoś jeszcze montował podświetlenie ? Da rade się podłączyć do kabli w drzwiach i plus na przewodzie od zamka jest cały czas po otwarciu drzwi ?
Ktoś coś ?
no właśnie montował ktoś to oświetlenie np w 156 CW? Chętnie sie podepnę.