naście lat już w Filtronie pracuję,różne marki są u nas robione(również MANN),ale akurat BOSCH-a jeszcze nie widziałem.No chyba,że Filtron w zakładach BOSCH produkująFiltron i Bosch to jedno i to samo jedna linia produkcyjna![]()
naście lat już w Filtronie pracuję,różne marki są u nas robione(również MANN),ale akurat BOSCH-a jeszcze nie widziałem.No chyba,że Filtron w zakładach BOSCH produkująFiltron i Bosch to jedno i to samo jedna linia produkcyjna![]()
Filtron jest ma jedne z lepszych filtrów na rynku.Tyle że wielu ma uczulenie na polskie produkty![]()
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
WIX to amerykańska marka z tego co wiem. A może należy ona do jakiegoś potentata jak Champion do Federal Mogul? Jakiego typu filtry WIX są produkowane w Gostyniu? Skoro WIX jest robiony tam gdzie inne to jak się ma jakościowo do innych marek schodzących z tej samej czy sąsiedniej taśmy? Lepsze materiały, wykonanie...?
które? olej? paliwo? powietrze?
Dodano po 6 minutes:
Wix faktycznie pochodzi zza oceanu,ale całość należy do koncernu Affinia(poczytaj w necie).Jeśli chodzi o jakość wykonania czy surowca to najprościej mówiąc jest ZAWSZE najwyższa.Nie ważne czy na pudełku jest napisane Filtron czy WIX.I nie odbieraj tego jako reklamę,technologia wykonania dowolnego filtra w zakładzie w Gostyniu jest naprawdę na najwyższym światowym poziomie.
Ostatnio edytowane przez jankes1979 ; 06-05-2014 o 14:33 Powód: Dodano
no właśnie, jak z tym BOSHEM?? - chciałem kupić filtr paliwa tej firmy.
Taki zestaw wziąłem pod uwagę:
Filtr kabinowy(węglowy) Kod produktu: AHC107 Producent PURFLUX
Filtr powietrza Kod produktu: 1 457 433 791 Producent BOSCH
Filtr oleju Kod produktu: OC 983 Producent KNECHT
Filtr paliwa Kod produktu: 1 457 434 314 Producent BOSCH
+olej Liqui Moly TopTec 4100 5w40 lub Motul 8100 X-cess 5w40
z góry dzięki za opinie.
Filtronowi mozna zaufac ???? heheh tak filtr powietrza do diesla tej firmy to istna magia !Filtron to dno dna!Mann/Purflux/Knecht/Bosch to jest jakosc,choc niestety coraz gorsza! TAKIE CZASY!