SAMOPOZIOMOWANIE self-test lamp xenon na Alle-drogo cena ok 200pln
SAMOPOZIOMOWANIE self-test lamp xenon na Alle-drogo cena ok 200pln
Zobacz w eperze po vivnie czy nie masz zbyt dużo reflektorów do wyboru, po cenie będzie wiadomo czy hal/xen.
Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie
Słuchaj kolegoja mam takie same lampy jak i ty
jeśli na lampie masz naklejkę białą z napisem jakie żarówki i jest tam napis D2S to jest to oryginał.chodzi mi o naklejkę na lampie w środku jak maskę otworzysz
jeśli chcesz się dostać do silniczka to musisz wykręcić Lampe rozkleić ją chodzi mi o przedni klosz rozebrać całą dosłownie odbłyśnik itp itp soczewkę wyjąć i tam jest starter do Xeona pod tym starterem jest silniczek od regulacji. jak się nie mylę ma jakieś 10 lub 14 pinów
ale żeby mieć regulacje musisz mieć przetwornice oryginalną
http://wolwikar.pl/product_info.php/...products_id/88 a tu masz uniwersalny zestaw do samo poziomowania![]()
Papcio18 - prawie dobrze ale też źle.
To co ma 10 albo 14 pinów to przetwornica (nie mylić ze starterem) która steruje poziomowaniem i zasila żarniki, jest przykręcana pod lampą. Żeby zobaczyć silniczek nie trzeba rozklejać lampy - wystarczy odkręcić 3 wkręty mocujace pokrywkę z tyłu lampy i użyć ewentualnie lusterka.
Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl
Messime co z tego że masz oryginalne lampy jak nie masz samopoziomowania. Twoje xenony mogą być nawet oryginalnymi wykonanymi przez Dziewicę Orleańską ale jeżeli są nie sprawne bądz tak jak w Twoim przypadku nie kompletne to jest podstawa do odebrania DW.
To że jestes wkurzony to się nie dziwie ale wkurzony powinieneś być przede wszystkim na siebie.
Ciekawi mnie jak w tym aucie została rozwiązana kwestia innych wtyczek lamp ksenonowych. Masz w instalacji jakieś przejściówki?
Lewa lampa ma miejsce na jedną wtyczkę więcej. Właśnie na wtyczkę od czujników samopoziomowania. U Ciebie nie jest nic tam wpięte?
u mnie nie ma nic więcej. jest okrągła wtyczka taka wkręcana jak masz w drzwiach. no ale jeśli chce się dostać do silniczka i wyjąc to lusterko dużo mu nie pomoże.
Ja zapytam tak z ciekawości, jak ten policjant wydedukował i Ci udowodnił że nie masz samopoziomowania ? co położył Ci na tylnej klapie europaletę żeby sprawdzić co będzie jak auto siądzie ? Bo jeśli bujał Ci autem to trzeba było powiedzieć że samopoziomowanie w Alfach jest pasywne i zareaguje dopiero na dłuższą zmianę położenia tych czujników w zawieszeniu..
Ogółem nie kumam.. żeby w tak starym aucie był w stanie Ci to udowodnić że nie masz nie wchodząc pod auto.. bo w nowszych autach to robi się przy każdym włączeniu selftesting czyli soczewa chodzi w każdą stronę i ustawia się tak jak powinna być ale w Alfie to nie ma miejsca nawet przy samopoziomowaniu o ile pamiętam..
Jest test dół-góra. A ta pasywność to ok 1 sek. reakcji po zmianie położenia czujników.
Wysłane z mojego GT-I8190