Dziękuję Wam za wszelkie odpowiedzi. Niestety Alfaobd jak na tą chwilę nie chce się połączyć z moją alfą ;/ Ale za to podłączyłem się poprzez FiatECUScan'a i tam, co najciekawsze, wykryło takowe błędy (choć marchewa mi się nie paliła) :
I faktycznie, jeszcze przed podłączeniem auta pod komputer wyczytałem na forum, iż za słabą moc, szarpanie i duże spalanie może odpowiadać problem z wtryskami. I akurat gdy podczas pracy silnika poruszałem wtyczką trzeciego i czwartego wtrysku to tak jakby silnik zaczął się inaczej zachowywać. W zasadzie wydawało się że jeszcze gorzej niż jak przed ruszaniem. Dzisiaj podłączam pod komputer i akurat te dwa wtryski mi wyświetlił... Teraz tylko pytanie - czy to nie jest błędna informacja? W końcu marchewa mi się nie świeci. Próbowałem manualnie uruchomić wtryski i jedynka przeszła test, dwójka też (choć w obu nie słyszałem 'cykania') a na trójce i czwórce jakiś błąd się ukazywał.
Czy ktoś z Was Koledzy miał taki błąd? Czy da radę jakoś dokładniej określić przyczynę tego błędu? Jak to sprawdzić? Czy możliwe jest w ogóle jeździć autem na dwóch działających wtryskach? (bo tak z informacji komputera wynika) (jeśli piszę w złym miejscu to przepraszam, w razie czego poszukam bardziej odpowiedniego tematu)