Podbijam temat : Do 1.9 8 V 120 KM na allegro są dostępne zwykłe pełne blaszki z uszczelkami, oraz blaszki w zestawie z rurką do węży chłodnicy, jest sens łączyć ze sobą węże od chłodnicy spalin?
Podbijam temat : Do 1.9 8 V 120 KM na allegro są dostępne zwykłe pełne blaszki z uszczelkami, oraz blaszki w zestawie z rurką do węży chłodnicy, jest sens łączyć ze sobą węże od chłodnicy spalin?
Witam. Koledzy czy po zaślepieniu blachą pełną EGR i wyprogramowaniu zauważyliście większy zapach spalin na zewnątrz i o innym zapachu, podobnym do tego jak wypala się dpf?
Pacjent: AR 159 1,9 8v 120KM
U mnie jest drażniący. Silnik mam ten sam.
Witam,
pojawił się problem EGR,
tzn. wyjechałem autem i nagle problem przy przyśpieszaniu dwójka i zero reakcji na gaz - dławi się i zwalnia, powróciłem spokojnie do portu samochód zaczął dymic na czaro przy dodaniu gazu.
Po rozmowie z mechanikiem wyciąłem kawał blaszki dachowej oczyściłem z farby i po poluzowaniu śrub przy EGR'rze wsunąłem blaszkę między śrubami /należy odkręcić to kolano i zrobić poprawnie, wzór kształtu z podkładki metalowej, blaszka musi być dość gruba/
Po odpaleniu auta wszystko ok, zero szarpania i dymienia, jedynie wizyta u mechanika i kasowanie błędu EGR
zero problemów z wykonanie tej...naprawy.
pozdrawiam![]()
Panowie, nie doszukałem się takiego wariantu w tym temacie. „Naprawa” była robiona trochę poza mną i przy okazji korygowania dawek startowych.
Czy pozostawienie, z poziomu ECU, EGR w pozycji zamkniętej i usunięcie go z komputera jest analogicznym zabiegiem do jego zaślepienia i jego usunięcie?
Dokładnie lepiej dać blaszkę. Też wyrzuciłem EGR i ostatnio czyscilem kolektor więc też dla pewności założyłem pełna zaślepkę na EGR
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html