Witam, szukałem na forum podobnego tematu i nie znalazłem. Którędy puścić kabel zasilania wzmacniacza, z komory silnika do wnętrza auta?
Witam, szukałem na forum podobnego tematu i nie znalazłem. Którędy puścić kabel zasilania wzmacniacza, z komory silnika do wnętrza auta?
Jak staniesz na przeciwko maski to po prawej stronie masz zaslepke gumowa w ktora wchodzi przewod od spryskiwaczy na tyl. Jest tam rowniez otwor zapasowy, zaslepiony. Musisz go rozwiercic, tak aby zmiescic przewod. Podszybie tez musisz sciagnac. Przewod wyjdzie przy skrzynce bezpiecznikow w srodku. Dalej to juz progiem. Minusa do wzmaka daj do budy. Max 1m od wzmaka. Pozdro
u mnie zmieściły się 2 kable po 20mm2 i nic nie trzeba było wiercić czy rozwiercać
demontujesz podszybie i tam są otwory techniczne, którymi możesz spokojnie je przeciągnąć. Kable wyjdą za bezpiecznikami po stronie kierowcy, latarka i trzeba szukać bo nie raz wychodzą za wygłuszeniem, dalej tak jak kolega napisał pod listwami progowymi i masę weź przykręcając kabel do śruby mocującej np. fotele
Dzięki panowie za pomoc,czyli trzeba zdemontować wycieraczki żeby wyciągnąć podszybie. Z resztą już sobie poradzę nie pierwszy raz zakładałem piecyk do autatylko w Alfie to jakoś ciasno wszędzie.
Ja rozwiercalem otwor techniczny w takiej zaslepce gumoweja co za sprzet montujesz?
ja jak montowalem wzmacniacz to puscilem kabel drugą strona. Nie mogle zdjac wycieraczki![]()
Alfa 145 1.4 TS
Alfa 146 1.4 TS
Alfa 147 1.9 JTD http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...tinictive.html
Wystarczy zdjac ta plasitikowa osłonke przy wycieraczkach z jednej strony i bedziesz mial zaslepiona dziure w scianie grodziowej. Wychodzi ona za schowkiem
Alfa 145 1.4 TS
Alfa 146 1.4 TS
Alfa 147 1.9 JTD http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...tinictive.html
Ja też puściłem za schowkiem bo łatwiej...(nie musisz zdejmować wycieraczek)
Zdemontuj schowek, od środka poczujesz dwie zaślepki i tą wyższą przekładasz kabel. Pod maską wygląda to tak że lekko podniesiesz (delikatnie odegniesz) ten czarny plastik (podszybie?) i będziesz widział tą zaślepkę.