Witam.
Moje auto na postoju zjada sobie nie wiadomo czemu 0,5A. Bujałem się trochę z problemem ale dzisiaj postanowiłem przyjrzeć się bliżej.
Podłączyłem miernik pod akumulator, postawiłem na przedniej szybie i wziąłem się za wyciąganie bezpieczników z tablicy znajdującej się pod kierownicą.
Wyjąłem wszystkie bezpieczniki po kolei. Zawsze pobór prądu wynosił 0.5A. Wyjątkiem był bezpiecznik F39 (oznaczony na rysunku strzałką).
Po jego wyjęciu pobór prądu wynosił 0.0A (przynajmniej tak wskazywał mój miernik).
Ucieszony postanowiłem sprawdzić co w aucie działa a co nie działa. Silnik normalnie odpalił, światła też. Okazało się, że wyjęcie bezpiecznika spowodowało całkowite wyłącznie wszystkich nawiewów (nie świecą się nawet kontrolki od podgrzewania tylnej szyby przy pokrętłach). Nie wiem za bardzo jak dalej ugryźć temat, czy dostanie się do instalacji od nawiewów wymaga demontażu całej deski rozdzielczej? Być może ten bezpiecznik odpowiada za odłączenie większej partii urządzeń i to tylko początek dalszych poszukiwań. Czy na forum jest dostępny jakiś schemat instalacji?
Moje auto to 1.9JTD 8V. Dzięki za pomoc.