alfa ma code2 z tego co się orientuję, a za dorobienie gość powiedział mi 250 za kluczyk bez pilota
alfa ma code2 z tego co się orientuję, a za dorobienie gość powiedział mi 250 za kluczyk bez pilota
mattom, mam klucz z pilotem i immo. Taki sam z niknął.
Czyli jakbym kupił taki zestaw, to przekładam tylko stacyjkę, wkłady zamków i wlew paliwa. Immo nie ruszam, tak? Zmieniam w starym kluczyku grot z nowego. Finalnie mam zabezpieczenie, że nikt mi auta nie odpali, bo nie włoży klucza ani w stacyjkę, ani w zamek. Minus taki, że ma klucz z pilotem, skoro immo zostawiam, to może otworzyć samochód z pilota. Szczęście w nieszczęściu, że nie miałem w nim koszyka na baterię, może się nie domyśli.
mattom - wyjaśnij mi jeszcze o co chodzi z drugiem kluczem. Trzeba zaprogramować ten ID48, tak? Mam klucz z dioda, jeśli to ma jakieś znaczenie. I jak wygląda ta karta kodów? Bo muszę poszukać. A będzie mia działał pilot w jednym i drugim kluczyku?
Każda samochód ma swój kod centralki/imo do którego są przypisane 2 kluczyki jeśli gubisz jeden z nich to musisz dorobić grot to najmniejszy problem a potem
Ten kluczyć zgrać z centralką i immobilizerem bo jeśli tego nie zrobisz to nie odpalisz auta ! Otworzysz go z kluczyka ale nie odpalisz.
Czyli jeśli zmienisz wszystkie zamki to dostajesz z nimi 2 kluczyki do jednego przekładasz środek i możesz jeździć ale ten 2 musisz zgrać czyli zaprogramować go z centralka i dodać go do immobilizer bo inaczej nie odpalisz auta
Ostatnio edytowane przez Sebek2442 ; 12-01-2013 o 16:20
Tak.
Masz wtedy jeden klucz z pilotem i immo i pasujacym grotem - który jest w 100% działający
oraz drugi kluczyk, który nie otworzy ci z pilota i auta nie odpali - ale je otworzy.
Masz też ( a własiciwe nie masz go bo zgubiłeś) 3 kluczyk który teoretycznie auto z pilota otworzy oraz dogada sie z immobilajzerem, ale jest w alfa obd (program diagnostyczny) funkcja dezaktywacji pilota - wiec mozna go usunac z kompa i pilot bedzie juz bezuzyteczny. wtedy jedynie imo bedzie mialo furtke w postaci tego klucza( ale i tak nikt auta juz nie otworzy)
karta wielkosci karty bankomatowej z napisem alfa code
147 powodów do zadowolenia
robi sie bajzel ....
pilot majac karte kodowa mozna dograc dowolny kupiony z allegro
grot mozna dorobic na wzor starego i bedzie działać
immo nie mozna dorobic tak o i nie bedzie działac taki kiny na allegro
jesli masz 1 klucz ktory odpala auto ale go nie otwiera i masz karte kodowa mozesz z tego ulepić 1 klucz kotry odpali i otworzy auto
jesli nie masz zadnego klucza to musisz kupic zestawa zamkow stacyjke klucz komputer ECU EDC i body comp i jesli nei dostaniesz nr vin lub karty z tego zakupionego do konca zostaniesz z tyloma kluczami ile przysla w zestawie
jesli masz 1 dzialajacy klucz mozesz dorobic drugi z dzialajacym pilotem ale nie odpalacy auta ( chyba ze przeloysz immo)
mozesz tez zakupic w skelpie internetowym immobilaiser czysty za 15zł i dac go zaprogramowac na wzor klucza ktory posiadasz ktory odpala auto ale warunkime kodowania jest posiadania przynjmniej 1 odpalajacego klucza
Ostatnio edytowane przez szajbus0 ; 12-01-2013 o 18:17
Kolego ty mieszasz.
Ma jeden klucz stary działający,
Kupuje stacyjke, zamki i wlew - wymienia to ( tylko czesci mechaniczne)
Ma 2 scyzoryki, które otwierają zamki ( ale nie odpalają, ani nie działa pilot)
Ma swój stary scyzroryk, Wykręca z niego grot i wyrzuca - wkłada w stary klucz grot od tego kupionego (jeden z dwóch)
Ma teraz jeden klucz działający full (immo pilot, klucz) oraz ma drugi klucz który nie ma immo - i tutaj każdy majster robiący klucze bez problemu mając karte - dorobi mu pastylke, którą po prostu dołozy do tego drugiego pilota.
I nie trzeba, żadnych komputerów ani kombinowania.
- - - Updated - - -
dodatkowo - jak chce i ma karte to dogra sobie pilot spokojnie do tego auta i po sprawei
Dzięki mottom. W takim razie rozglądam się za kompletem zamków z 2 kluczami. Rozumiem, że wersja silnika i rok nie jest ważny, byle miał diodę bo w swoim mam. Orientujesz się jaki może być koszt dorobienia pastylki do tego drugiego klucza?
trzeba popytać po serwisach dorabiających klucze - jesli dobrze kojarze to gdzies cena w widełkach 100-200 zł
mAttom![]()
Witam.
Podczepię się ponieważ mam praktycznie ten sam problem...
Od początku miałem tylko jeden klucz w pełni działający ale w bardzo kiepskim stanie, więc kupiłem drugi w lepszym i wiadomo wymieniłem grot i pastylkę imo i działa... niestety nieszczęśliwie moja siostra zniszczyła też ten drugi klucz i nie działa otwieranie pilotem ( nie zawsze przycisk reaguje, a klapy to już w ogóle)... i teraz do sedna, jakiś czas temu kupiłem drugą alficę bitą bo potrzebowałem silnik bo u mnie klękał powoli... także mam drugi kompletny zestaw zamków, stacyjkę, wszystkie te potrzebne sterowniki i oczywiście dwa scyzoryki w idealnym stanie... wiadomo jeden kluczyk mogę dostosować jak ten ostatni ale chciałbym mieć dwa w pełni sprawne scyzoryki to teraz co lepiej zrobić? bo w postach powyżej trochę się Panowie przeciągali i ostatecznie nie wiem co lepiej zrobić? przełożyć wszystko tak jak jest z tej drugiej i po problemie czy też trzeba będzie coś programować?