Witam serdecznie
Zauważyłem dzisiaj rano ze mam plamę pod autem jak odjeżdzałem ,wiec zatrzymałem się spojrzałem pod spód auta i co mi się ukazało że kapie na łączeniu ze skrzynią co to może być
Witam serdecznie
Zauważyłem dzisiaj rano ze mam plamę pod autem jak odjeżdzałem ,wiec zatrzymałem się spojrzałem pod spód auta i co mi się ukazało że kapie na łączeniu ze skrzynią co to może być
Jeżeli plama czarna to olej silnikowy, jak bezbarwna to olej ze skrzyni. Upewnij się co do miejsca czy na pewno cieknie z łączenia silnika i skrzyni.
Tak czy inaczej skrzynię trzeba wyjąć.
Oleje różnią się w zapachu , moze to byc simmering skrzyni. Sprawdz poziom oleju w skrzyni.
olej mam normalnie w skrzyni
Hejka!
Ja ostatnio miałem wyciek w podobnym miejscu. Okazało się że leciało z zaślepki wałka wyrównoważającego, która niestety jest za skrzynią biegów:/ Miałem również wyciek obok pompy oleju i sączyło się z miski. Pół silnika miałem rozebrane do wymiany tych uszczelnień ale teraz jest spokój.
Widzę że jesteś z Wrocławia. Jakoś 30km od wrocka mam dobrego mechanika który niewiele bierze za robote. Jeśli będziesz chciał namiary to daj znać na PW.
Ostatnio edytowane przez blandor ; 09-07-2012 o 11:26
Nie znam się na automatach ... ale u mnie okazał się wysprzęglik hydrauliczny z którego leciało, wyglądało tak jakby padł simering. Niestety moja naprawa okazała się droższa, sam wysprzęglik kosztował 300 zł (nie dało się go uszczelnić - po wyjęciu się rozsypał).