Witam serdecznie
Kupilem sobie bardzo ladne felgi firmy RONDELL model 0031 5x97 ET27 17-cali
Niestety sprzedajacy mial tylko 3 szt. i teraz szukam w miare tania ta 4szt moze i wy mi pomozecie
Witam serdecznie
Kupilem sobie bardzo ladne felgi firmy RONDELL model 0031 5x97 ET27 17-cali
Niestety sprzedajacy mial tylko 3 szt. i teraz szukam w miare tania ta 4szt moze i wy mi pomozecie
felgi ladne ale 17cali i to ET27 to czasami przycierac nie beda?? bo Alfa ma jakoś ET35 i 40... jakby nie patrzec to bedziesz miał felgę bardziej schowana o ok 1cm... szwagier ma przy 156 felgi 17 cali opony 225 i przy skrecie mu przyciera i ma oryginalne felgi... a jak Twoje są jeszcze schowane...?? jestes pewnien że beda pasowały??
Schowane? chyba nie wiesz co to jest ET. Różnica między ET 40 i 27 będzie wynosiła 13mm i ta o mniejszym ET będzie bardziej wysunięta w kierunku obrysu auta. Zakładając oczywiście tą samą szerokość felgi. Kupowanie 3 szt z reguły nie ma sensu.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
faktycznie... zapomniało mi sie jak to się liczyło i musiałem teraz sobie przypomniec... od zewnetrznej strony brałem pkt. odniesienia... a nie od osi...
Ostatnio edytowane przez RoBeRt 147 ; 02-05-2012 o 21:51
ET to wyrażona w milimetrach odległość powierzchni montażu od geometrycznego środka felgi (osi symetrii). Gdy wartość ET się zmniejsza – alufelgi wystają bardziej na zewnątrz. Zwiększenie ET powoduje natomiast umiejscowienie koła bardziej wewnątrz nadkola. Tak jest i tyle. Dlatego felgi tuningowe mają małe ET żeby bardziej wystawały.
Pisalem chyba o tym w innym temacie. Nie podales szerokosci wiec trudno stwierdzic bez tej informacji.
szerokosci czego sa to felgi 5x98 ET27 opona bedzie 225/45 R17
rozmiar 7.0x17
ET 27
LK 5x098
http://felgenkino.de/index.php
Ostatnio edytowane przez odison ; 03-05-2012 o 14:29
Dla tej szerokości felgi proponowałbym jednak oponę 215/45. Przy takiej oponie nie będzie Ci ocierać.
ok dzieki ci bardzo ale na 100% nie bedzie