mały silnik a wysokie spalanietak to niestety jest. 2.0 ts spalanie ma takie samo
![]()
mały silnik a wysokie spalanietak to niestety jest. 2.0 ts spalanie ma takie samo
![]()
No niestety, Twin Sparki do oszczędnych nie należą, ale w danych technicznych można sobie sprawdzić jakie spalanie podaje producent i każdy będzie wiedział co kupujeNajgorzej jest w mieście, na trasie można osiągnąć przyzwoite wyniki.
ale apetyt na paliwo niestety jest1.6 pali tak jak moje 2.3vr5 w seacie
![]()
Hej, chciałbym odświeżyć temat.
Od miesiąca walczę ze spalaniem, które wynosiło 14,5 - 15,5 litrów podczas zarówno spokojnej jak i dynamicznej jazdy po mieście. Porobiłem kilka testów MES, które skończyły się wymianą sondy za katalizatorem (dziwne wskazania napięcia), a następnie wymianą przepływomierza (wskazywał za niskie przepływy powietrza, od 8 do 50). Na koniec wykonałem reset parametrów adaptacyjnych.
Po tych zabiegach spalanie spadło do 12,3 - 12,5. To co mnie bardzo dziwi, to brak jakiejś drastycznej różnicy w spalaniu przy dynamicznej jeździe, wzrost do 13 - 13,3.
Olej, filtry, rozrząd były wymieniane niewiele ponad miesiąc temu, aktualny przebieg to 150 kkm.
Nie mam pomysłu co może być nie tak, co jeszcze mogę sprawdzić. Ma ktoś jakieś pomysły.
PS komentarze w stylu alfa tyle pali są zbędne, bo ten silnik przy spokojnej jeździe powinien palić w granicach 9-10.
Ostatnio edytowane przez Citrix ; 02-07-2016 o 11:07
A sondy przed katalizatorem ? ZA spalanie głównie odpowiedzialny jest przepływomierz i sondy przed katalizatorem. Ta którą wymieniłeś to jest diagnostyczna i ona tylko sprawdza stan katalizatora.
Sprawdź jeszcze dolotu oraz przepustnice. Może coś z osprzęt też stawiać duży opór dla silnika. U mnie obciążenie silnika na biegu jałowym z włączoną klimatyzacją to około 22%.
Moja Alfa przy oszczędnej jedzie pali około 7l a przy dynamicznej 11l.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Co do sond, to wymieniłem diagnostyczną, bo ona była walnięta, pozostałe wydaje się, że pracują normalnie. Dziś lub jutro zrobię testy i wrzucę tu.
Pozostałe parametry mam z wczorajszej weryfikacji - silnik ~90 st, na postoju, bez klimy, etc.
Obciążenie wacha się w przedziale 17-21%
FRA1 0,99997
FRA2 0,99997
Przepływ powietrza: ~10,6 Kg/h
Integrator sondy lambda 1: 0,97531 - 1,00223 zmienny w takim zakresie
Integrator sondy lambda 2: 0,98413 - 1,00165 zmienny w takim zakresie
Dolot sprawdzałem podczas wymiany przepływomierza, "na oko" wydaje się, że wszystko jest w porządku.
Przepustnicy nie ruszałem, z weryfikacji: Kąt przepustnicy: 1,17 - 2,01, z reguły w granicy 1,6
Wczoraj postanowiłem wyczyścić sondy lambda przed katalizatorem - tak wiem, sondy się wymienia, a nie czyści..., ale przed wymianą postanowiłem sprawdzić czy czyszczenie coś da. Wymontowałem sondy, były dość mocno osadzone ciemnobrązowym nalotem. Przeczyściłem małą szczotką mosiężną, opłukałem jakimś płynem do rozpuszczania syfu, wypolerowałem delikatną szczotką założoną na wkrętarkę, przedmuchałem powietrzem, opaliłem nad gazem i kolejny raz przedmuchałem powietrzem.
Podczas przejazdu odcinka o długości około 25 km i wcześniejszym wyzerowaniu Trip B komputer wskazał spalanie 7,8 l / 100 km.
Zobaczę jeszcze przez jakiś czas, jak będzie kształtowało się spalanie i zapewne zakupię nowe sondy pre-kat.
W mieście, w korkach apetyt mojej Belki to minimum 12 litrów. Natomiast to co jest piękne w tym silniku - na trasie 7/8 litrów
Co prawda moja ma już 250 tys przebiegu, ale jakoś nigdy się nie ograniczyła co do spożycia.
Trzeba zaakceptować tę miłość![]()