Witam, mam pytanko, czy stojącemu autko, a dokładnie AR GT 1,9jtd, bez akumulatora ponad 6 miesięcy może coś zaszkodzić (oczywiście poza zegarkiem, licznikiem kilometrów i radiem). Mam na myśli komputer silnika.
Witam, mam pytanko, czy stojącemu autko, a dokładnie AR GT 1,9jtd, bez akumulatora ponad 6 miesięcy może coś zaszkodzić (oczywiście poza zegarkiem, licznikiem kilometrów i radiem). Mam na myśli komputer silnika.
bez obaw nic się nie stanie na 100%
Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia
Chyba tylko wilgoć może mu zaszkodzićpierwsze palenie może przynieść jakieś dziwne niespodzianki ale myślę że tylko na początku, później musi być oki
![]()
Nie wiem jak z ON ale benzyna podobno po dłuższym czasie nie nadaje się do użytku. No i w jakimś programie mówili żeby na dłuższy postój zostawiać samochód zatankowany do pełna żeby bak nie rdzewiał. Ale ile w tym prawdy to nie wiem.
o do wilgoci to nie ma problemu - stoi w garażu pod budynkiem i ma sucho i w miarę ciepło, a i paliwa mam prawie cały bak.kupione po niskiej cenie.
Nie powiedziałbym tego, mam Vectre B benzyna + gaz, ten samochód u mnie swoje km już przelatał i od około dwóch lat jest jeżdżony raz kiedyś, ostatno stał 4 miesiące nie ruszany a że był mi akurat potrzebny to naładowałem aku i pali od strzału, chodzi jak lalunia, więc nie sądzę żeby z benzyną było gorzej.
w wiekszisci baki sa plastikoweja mam auto co stoi 2 lata i jak potrzebuje go przestawic to odpala do strzału
fakt, ostatni metalowy zbiornik to widziałem w Daewo Tico![]()
no i ople do 2003 albo i pozniejszego roku mialy prawie wszytkie metalowe zbiorniki ale opel to nie auto![]()
Kolego błąd, u mnie w 1996 Vectra B jest z tworzywa a nie z metalu![]()