gratulacje...szkoda jednak bo mógł podpiąć się pod AM/ są tacy co słuchają radia/ , a wtedy zrobiłbyś zdjęcie dla innych w którym miejscu pod lutować sygnał .
gratulacje...szkoda jednak bo mógł podpiąć się pod AM/ są tacy co słuchają radia/ , a wtedy zrobiłbyś zdjęcie dla innych w którym miejscu pod lutować sygnał .
cos nie gralo z podlaczeniem pod AM, ale wystarczy zrobic przelacznik i bedzie rowniez radio.
poza tym mam jeszcze radio z internetu, zero zaklocen i wszystkie stacje jakie sobie wymysle :]
polaczenie przez edge w zupelnosci wystarczy
edit:
dadam jeszcze ze taka konfiguracja spisuje sie genialnie jako zestaw glosnomowiacy! iphone4 trzymany kolo kierownicy zbiera dzwiek nawet z tynej kanapy i wcale nie trzeba krzyczec. Eliminuje szumy, poglos..... po prostu rewelacja
Ostatnio edytowane przez sir_ice ; 06-03-2012 o 11:54
a loudnes działa ? chyba tez nie skoro korektor jest pominiety
zgadza sie LOUD nie dziala, ale wlasciwie nie widze potrzeby, juz na ust 48-50 szarpie glosnikami
szarpac to sobie moze .... bez tej funkcjo nie wiadomo jak glosno dasz dzwiek jest plaski jak deskadziekuje za takie line in lepiej wejsc przez zmieniarkee albo dalej kombinowac bo
nie mozna zawsze jezdzic na 50cos o tym wiem bo mam 12 głosnikowy zestaw audio w swoim samochodzie tam jest regulacja do 30 i na tym progu serce przestaje bic
a dzwiek jest czysciutki
bez tej funkcji dziwiek jest plaski w nizszych zakresach glosnosci bo wzmacniacz podbija dzwiek liniowo a funkcja loudnes w mniejszysz zakresach samoistnie modyfukuje sygnał co zwieksza cisnienie akustyczne przekladajac sie na pelniejszy dzwiek
funkcja loudnes ustepuje w miare zwiekszania glosnosci ale jej korektor i tak po wlaczeniu . wylaczeniu zmienia charakterystyke sygnalu wejscia
podsumowujac :
dzwiek jest płaski w niskich wartosciach
dziek jest nie pełny przy wysokich wartosciach
przez zmieniarke nie wejdziesz bo mam radio wersje 3.23, poza tym nie wiem o co ci chodzi z tym jezdzeniem caly czas na 50????
uwierz mi ze dzwiek ma odpowiednia glebie, sam bylem do tego BARDZO sceptycznie nastawiony, ale przeszlo to moje oczekiwania i mowie tu jakosci dzwieku. Choc zawsze moze byc ze jestem gluchy
Poza tym nie powiedzalem ze to idealny sposob, tylko ze sie da.
---------- Post added at 19:48 ---------- Previous post was at 18:33 ----------
@szajbus0
okazuje sie ze LOUD jak najbardziej dziala, wczoraj w ferworze pozytywnych emocji jakos zle sprawdzilem.![]()
jak dziala to okale zauwazyles roznice z i bez loud ?
![]()
tak, roznica jest zauwazalna
caly czas bylo włączone, wiec dzwiek nie wydawal mi sie "plaski" ale gdy wyłącze to tak jak pisales, moze byc na 50 ale i tak nie ma "głębi"
no niesety mialem radio w lagunie II philipsa i myslalem ze oszaleje bo otaczało mnie stado komórektaki wlasnie dziwiek byl bez loudnesa to byl 1 powod czemu sprzedalem lale
![]()
szajbus0 ..trochę nie słusznie moim zdaniem jedziesz po koledze sir_ice. Pokazał że można / jest taka opcja / i się z nami podzielił tą informacją . Jeśli koniecznie potrzebujesz podbicia niskich częstotliwości to możesz to zrobić w tym urządzeniu z którego będziesz odtwarzał dźwięk.Sam wspomniałeś że wzmacniacz działa liniowo.Kolega sir_ ice niech zrobi jeszcze raz zdjęcie na którym jest wyraźnie widoczne miejsce podpięcia a ja postaram się na schemacie znaleźć czy czasem można obejść to blokowanie loud .