Wyskakuje mi kontrolka o przepalonej żarówce w podświetlaniu rejestracji, ale uwaga! oświetlenie obydwie żarówki świecą !... magia... kolejna w alfie romeo..
co może być nie tak? skoro żarówki świecą a komunikat wyskakuje ?
Wyskakuje mi kontrolka o przepalonej żarówce w podświetlaniu rejestracji, ale uwaga! oświetlenie obydwie żarówki świecą !... magia... kolejna w alfie romeo..
co może być nie tak? skoro żarówki świecą a komunikat wyskakuje ?
Wyjmij oswietlenie i sprawdz jak kolega shrek2007 radzil styki we wtyczce (i w zarowce).
Dodatkowo efekt taki moze wystepowac przy starych zarowkach. Czesto wymiana na nowe pozbawia tej przypadlosci. A ze zarowki W5W kosztuja raptem 60 groszy to poprostu zamiast sie scierac to kup i wstaw nowe zarowki.
alfa-klub.prv.pl * Podpiecie do komputera, diagnostyka, kasowanie bledow. Kontakt GG 3127266 * alfa-klub.prv.pl
wymien i wyczysc styki
styki wyglądają na czyste, żarówki zmieniłem... i dalej to samo..
dodam o czym nie wspomniałem że jechałem dzisiaj i pier%$@^& w dosc powazna dziurę (tj zebrany asfalt z drogi na jakieś 15cm do tego bez zadnego znaku) ... i jak uderzyło to wyskoczyły mi wszystkie możliwe kontrolki... i wszystkie zarówki.... ale po odpaleniu na nowo, wyskoczyło że tylko przednie postojowe i rejestracji .. po pol godzinie przednie postojowki zaczeły swiecic same, a rejestracji nie chcą... tj świeca, ale komunikat wyskakuje
No to moze odepnij aku (jak odepniesz to wlacz swiatla... tzn. przestaw przelacznik swiatel w pozycie ON).
Po 15-20 minutach sprobuj ponownie.
A jak nie to moze odpowiedz jakas da podpiecie do kompa.
alfa-klub.prv.pl * Podpiecie do komputera, diagnostyka, kasowanie bledow. Kontakt GG 3127266 * alfa-klub.prv.pl
Przy jakichkolwiek żarówkach, nawet o niżej mocy, nie powinno być problemów, sam zamiast halogenowych postojówek H6W mam T4W i komputer nie narzeka. Jedynie przy LED bez rezystorów mogą być problemy.
---------- Post added at 12:02 ---------- Previous post was at 11:58 ----------
A poza tym bez większych przeróbek innych żarówek niż W5W tam nie wsadzi![]()