po wymianie opon na letnie podczas gwałtownego lub ostrego skręcania w lewo słychać regularne stukanie w kole lewym wcześniej tego nie slyszałem
po wymianie opon na letnie podczas gwałtownego lub ostrego skręcania w lewo słychać regularne stukanie w kole lewym wcześniej tego nie slyszałem
Prawdopodobnie przegub Ci powoli wysiada. Ja w poprzedniej Alfie też tak po zimie miałem, okazało się że woda dostała się do środka i kaput.
Obecnie w 147 też po zmianie opon z zimowych na letnie mam stukanie, jak stoję na parkingu, skręce koła to mi coś stuka i nie wygląda to na przegub bo odgłosy dochodzą zawsze z dwóch stron. A jak wbiję się na pełnym gazie, tak że mi przód wyjeżdża na zakręcie na skręconych kołach to nic nie strzela.. i bądź tu mądry o co biega![]()
zrobi się ciepło to rozkręcę pół auta i będę szukał ... w sumie ćwierć miliona nakulane ma prawo się psuć![]()
Najpierw przyjrzał bym się drążkom kierowniczym i końcówkom drążka. Jak są wybite, przy skręcie się tłuką. Można spojrzeć też na łączniki stabilizatorów, ale to troszku inny dźwięk niż stukanie. Przeguby, to bym obstawiał na samym końcu![]()
Ja tego nie neguję, ale polaryzacja Twojej mentalności obliguje mnie do kontynuowania merytorycznej konwersacji z Tobą.