Dla mnie poliftówka jest ładniejsza, ale również nie zdedcydowałbym się na taką przeróbkę.. są lepsze/rozsądniejsze sposoby na upiększenie przedliftowej 147'mki..![]()
Dla mnie poliftówka jest ładniejsza, ale również nie zdedcydowałbym się na taką przeróbkę.. są lepsze/rozsądniejsze sposoby na upiększenie przedliftowej 147'mki..![]()
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9
Wszystko jest kwestią gustu, ale na początku też myślałem nad przeróbką. Później postawiłem dwa autka obok siebie i wniosek był jeden Alfa sprzed FL jest piękna, przód wygląda na masywniejszy, solidniejszy.
wolałbym poszukać jakiegoś rozbitka w wersji TI i pozabierać mu kilka sprawnych rzeczy![]()
hehe na szczeście moja 147 spisuje sie dobrze. Jak na razie jest niezawodna i nie bedę nic z nią robił, po prostu widziałem poprzerabiane na allegro i zastanawialem sie ile takie coś kosztuje :p
no pewnie że jest świeższa, ale mam takie jakieś dziwne wrażenie że FL 147 był na siłę bo auto już pare lat na rynku było, a jednocześnie nie było pomysłu jak upodobnić ją do nowszych modeli tak by wzbudzała większy zachwyt, bo przedliftingówka była doskonała![]()
popieram kolege wyzej - Czarek 145
po fl jest ładniejsza
dlatego jest lift, zmieniaja na ładniejsze co wczesniej mi lekko nie poszło, jak szukałem 147 to tylko po fl albo zadnej
Dla mnie FL to damska wersja a'la IbizaMa prawo mi się nie podobać i mi się nie podoba...ale "De gustibus non est disputandum" I koniec
![]()
Hm, to która wersja się komu podoba jest oczywiście kwestią indywidualnej oceny i ciężko na tym polu dyskutować. Jednak nie mogę się zgodzić z tym, że lift jest po to, bo coś komuś wcześniej nie poszło (ręka drżała przy projektowaniu?). Lifting przeprowadza się z wielu powodów, ale nie zawsze jest to wygląd. Bardzo często lift nie wychodzi autu na zdrowie (mówimy tu o stylistyce). Przykład? Grande Punto i Punto Evo - człowiek, który projektował przód w Evo, powinien zostać rozstrzelany, a jego dzieci sprzedane na targu niewolników.
W przypadku 147 tak źle nie jest, ale... no właśnie, Seat Ibiza.![]()
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars