Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: DPF w 147 1.9 jtd 120 km

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 175KM

Domyślnie DPF w 147 1.9 jtd 120 km

Witam. Jestem nowy na forum, specjalnie założyłem konto gdyż mam nadzieje że w najbliższym czasie dołączę do grona szczęśliwych posiadaczy AR

Nawiązując do tematu. Nigdzie nie znalazłem odpowiedzi która by mnie w 100% satysfakcjonowała a jeżeli takowa istnieje na tym forum to przepraszam za zakładanie tematu i proszę o odesłanie. Mianowicie interesuje mnie czy w każdym JTD 1.9 niezależnie od mocy oraz daty produkcji znajduje się DPF? Interesuje się zakupem 147 lub GT 1.9 (budżet około 13 tys ) co do ilości koni jestem elastyczny, głównie zależy mi na stanie auta, jednak spotkałem się z różnymi głosami na temat DPF. Albo że występuje w każdym modelu po 2005 roku bez wyjątku albo że tylko w tych 150 konnych stąd moja prośba do zorientowanych użytkowników forum o pomoc. Pozdrawiam

Użytkownik Fachowiec Avatar LukaSS
    Mieszka w
    Biała Podl./Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 16V 140KM; Yamaha XTZ 800 Super Tenere

Domyślnie

Jak masz VIN to sobie sprawdzisz w katalogu czesci .

Auto

Domyślnie

Niestety nie zawsze jest VIN w ogłoszeniu i też nie każdy chce go podać. Przydałoby mi się wiedzieć co i jak z tym filtrem żeby ewentualnie zawęzić zakres poszukiwań do konkretnych roczników czy tez ilości koni.

Użytkownik Fachowiec Avatar LukaSS
    Mieszka w
    Biała Podl./Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 16V 140KM; Yamaha XTZ 800 Super Tenere

Domyślnie

Jak możesz to poproś.

Poczytalem tu na forum, że różnie jest z tym DPF, zależnie od rynku, rocznika, mocy, wyposażenia..... Także moim zdaniem każda odpowiedz może być błędna bez sprawdzenia auta pod spodem

Auto

Domyślnie

Chyba innego wyjścia nie ma, zwłaszcza że wiele osób coś z tym na własną rękę robi. Dzieki za pomoc

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Nowy Sącz/Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 147, 1.9JTD 85kW

Domyślnie

DPF po 2006 roku montowany niezależnie raczej od mocy bo każdy silnik "miał" być eko. Z tego co widziałem to, że dpfy w 147 były dopiero od 2007 montowane.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia