Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Alfa 147 Transmiter FM pytania...

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 2004'

Domyślnie Alfa 147 Transmiter FM pytania...

Witam, jestem tu nowy także chciałem się przywitać ze wszystkimi na początek Ale wracając do tematu, kupiłem taki transmiter:
    ht tp: //allegro. pl/transmiter-fm-tr-300-bluetooth-micro-sd-usb-pilot-i6235695424.html?snapshot=MjAxNi0xMC0yM1QyMToyODow OVo7YnV5ZXI7ZjdiYTRjMjI3YzdmODhkOGFjODdkMGY1YzAzZD k5NzIzYThhODc5N2UzOWYyNDlmYmU3NDgzMGIzMGUxOGY1YQ==
    i podłączając go do gniazda zapalniczki jedna sprawa że muszę nim trochę pokręcić żeby się wyświetlał obraz wydaje mi się że mam coś z gniazdem bo jest mocno zabrudzone przez poprzedniego użytkownika mam nadzieję że odkurzenie/przedmuchanie go pomoże. Druga sprawa, nie mam bladego pojęcia jak w Belli ustawić swoją konkretną częstotliwość w radiu która jest niezbędna do połączenia się z transmiterem. Mam instrukcję modelu ale przyznam się że mimo jej przestudiowania nie mam pojęcia jak to ustawić, szukałem dużo w necie ale bez efektu Mam oczywiście seryjne oryginalne radio i od razu mówię że kumpel mi polecił ten transmiter i gra u niego na prawdę ładnie co rzadko się zdarza przy transmiterach. Nie chciałem kupować innego radia bo tamto jest dobre tylko nie obsługuje mp3 co jest męczące. Bardzo proszę, powiedzcie że da się ustawić konkretną częstotliwość bo na prawdę szkoda mi go oddawać Kolejne pytanko które mnie bardziej martwi. Wczoraj kombinując z transmiterem i kręceniem w tym gnieździe zapalniczki po odpaleniu samochodu zapaliła się żółta kontrolka silnika..... Czytałem że to awaria zasilania/zapłonu. Świeciła się ciągłym światłem i dzisiaj jeszcze nie sprawdzałem czy może zniknęła sama z siebie. Na pewno w niedzielę podepnę ją do kompa i sprawdzę błąd ale czy możliwe że to przez to gniazdo zapalniczki? Jakieś zwarcie w układzie czy coś? Jechałem z tą kontrolką wczoraj i auto zachowywało się normalnie. Aha no i mam wersję sprzed liftu 2004 rocznik z silnikiem 1.6 TS 3 drzwiowa jeśli to ma znaczenie. Pozdrawiam i liczę że mnie uratujecie odpowiedziami. MUSIAŁEM POROBIĆ KILKA SPACJI W LINKU BO TO MÓJ PIERWSZY POST WYBACZCIE

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Busko Zdrój
    Auto
    ---

Domyślnie

Do manualnej zmiany częstotliwości użyj przycisków po prawej stronie radia w kształcie strzałek odpowiednio skierowanych w dół lub w górę.

Auto

Domyślnie

Ale mam coś wcześniej włączyć/ustawić? Czy tak zaraz po włączeniu radia?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Sebek2442
    Mieszka w
    Mistrzewice
    Auto
    147 1.9 JTD

Domyślnie

Instrukcja obsługi strona 172

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Bez*tytułu.jpg
Wyświetleń:	79
Rozmiar:	117.2 KB
ID:	214365
    Ostatnio edytowane przez Sebek2442 ; 01-11-2016 o 15:20

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Busko Zdrój
    Auto
    ---

Domyślnie

Nie, po prostu wybierz tryb pracy FM. Jeśli wierzyć instrukcji wrzuconej przez Sebka, dostrajanie ręczne powinno odbywać się za pomocą przycisku >>. W moim przypadku po naciśnięciu tego mogę rzeczywiście manualnie przechodzić miedzy stacjami, ale pomijane są puste częstotliwości. Przycisk ^ i odpowiednio ze strzałką skierowaną w dół umożliwiają strojenie co 0.05 MHz.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Sebek2442
    Mieszka w
    Mistrzewice
    Auto
    147 1.9 JTD

Domyślnie

Bo musisz mieć wyłączne PTY i AF bo inaczej właśnie tak będzie Ci przeskakiwało

Auto

Domyślnie

A reszta pytania? Ktoś coś?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Busko Zdrój
    Auto
    ---

Domyślnie

Kiedyś gdzieś mi się obiło o uszy, że otwór gniazda zapalniczki w 147 ma trochę większą średnicę, więc to by tłumaczyło problemy z wyświetlaczem.
    Sprawdź tę kwestię przez wyszukiwarkę na forum.

Co do check'a to najpierw podepnij pod komputer, żeby móc coś więcej powiedzieć. W obecnej chwili to wróżenie z fusów.

Auto

Domyślnie

Transmiterek ogarnięty Dzięki za pomoc. Kontrolke sprawdze w niedziele pod kompem.

Auto

Domyślnie

Kontrolka sama zgasła O.o