Witam, jestem tu nowy także chciałem się przywitać ze wszystkimi na początekAle wracając do tematu, kupiłem taki transmiter:
ht tp: //allegro. pl/transmiter-fm-tr-300-bluetooth-micro-sd-usb-pilot-i6235695424.html?snapshot=MjAxNi0xMC0yM1QyMToyODow OVo7YnV5ZXI7ZjdiYTRjMjI3YzdmODhkOGFjODdkMGY1YzAzZD k5NzIzYThhODc5N2UzOWYyNDlmYmU3NDgzMGIzMGUxOGY1YQ==
i podłączając go do gniazda zapalniczki jedna sprawa że muszę nim trochę pokręcić żeby się wyświetlał obraz wydaje mi się że mam coś z gniazdem bo jest mocno zabrudzone przez poprzedniego użytkownika mam nadzieję że odkurzenie/przedmuchanie go pomoże. Druga sprawa, nie mam bladego pojęcia jak w Belli ustawić swoją konkretną częstotliwość w radiu która jest niezbędna do połączenia się z transmiterem. Mam instrukcję modelu ale przyznam się że mimo jej przestudiowania nie mam pojęcia jak to ustawić, szukałem dużo w necie ale bez efektuMam oczywiście seryjne oryginalne radio i od razu mówię że kumpel mi polecił ten transmiter i gra u niego na prawdę ładnie co rzadko się zdarza przy transmiterach. Nie chciałem kupować innego radia bo tamto jest dobre tylko nie obsługuje mp3 co jest męczące. Bardzo proszę, powiedzcie że da się ustawić konkretną częstotliwość bo na prawdę szkoda mi go oddawać
Kolejne pytanko które mnie bardziej martwi. Wczoraj kombinując z transmiterem i kręceniem w tym gnieździe zapalniczki po odpaleniu samochodu zapaliła się żółta kontrolka silnika..... Czytałem że to awaria zasilania/zapłonu. Świeciła się ciągłym światłem i dzisiaj jeszcze nie sprawdzałem czy może zniknęła sama z siebie. Na pewno w niedzielę podepnę ją do kompa i sprawdzę błąd ale czy możliwe że to przez to gniazdo zapalniczki? Jakieś zwarcie w układzie czy coś? Jechałem z tą kontrolką wczoraj i auto zachowywało się normalnie. Aha no i mam wersję sprzed liftu 2004 rocznik z silnikiem 1.6 TS 3 drzwiowa jeśli to ma znaczenie. Pozdrawiam i liczę że mnie uratujecie odpowiedziami. MUSIAŁEM POROBIĆ KILKA SPACJI W LINKU BO TO MÓJ PIERWSZY POST WYBACZCIE
![]()