Witajcie, Jak niektórzy wiedzą musiałem wstawić nowy silnik. Zastanawiam się nad zastosowaniem profilaktycznie ceramizera. Co o tym sądzicie? Ktoś stosował?
Witajcie, Jak niektórzy wiedzą musiałem wstawić nowy silnik. Zastanawiam się nad zastosowaniem profilaktycznie ceramizera. Co o tym sądzicie? Ktoś stosował?
Na youtubie jest test takiego ceramizera chyba na trzech samochodach. Z tego co pamiętam to wyszła różnica w sprężaniu na poszczególnych cylindrach.
Gdzieś w wątku o ceramizerach pisałem - nic mi się złego nie stało. W jednym JTD trochę się polepszyło - odczuwanie łagodniejszy rozruch i ładniejsza praca. Zalane przy 180kkm - chyba, dokładnie nie pamiętam. Obecnie 315kkm i silnik chodzi tak samo a kupiłem przy 160kkm.
Wlałem też do skrzyni i poprawiło mi blokującą się 3-kę.
W nowszym aucie wlałem Ceratec ale nic nie odczułem.
Dzięki za odpowiedzi, w takim razie zaleje dzisiaj..![]()
Ostatnio było o tym w Galileo, zalewali to do BMW w dieslu i robili test na hamowni przed i po.
Spadło spalanie oleju i to dość sporo, zmniejszyło się też zużycie paliwa chyba o 0,5L i moc wzrosła o 5km i do tego silnik łatwiej odpalał
Dodałem do oleju w zeszłym roku efekty pozytywne i tak jak by ciszej chodził.
W tym roku też kupię i dodatkowo do skrzyni biegów bo akurat mam świeży olej.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Ja tez kupię ale dopiero po wymianie oleju. Za jakiś miesiąć. No i do skrzyni też wleje. Na cuda nie liczę ale jesli ma polepszyć to niech polepsza.
Mam znajomego co mocno w off-road'zie siedzi. Spotkałem go jak kupował ceramizer do skrzyni. Zapytałem o efekty i powiedział, że do silnika to im jakoś nie potrzeba ale skrzynie zalewają każdą, po każdej zmianie oleju i dodał, że efekty są jak najbardziej pozytywne.
Ten ceramizer nie będzie miał negatywnego wpływu na wariatom?
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka