Mam Alfe po lifcie i musze wymienić lampe. Rozbieżność w cenach jest ogromna miedzy Anglikami a Euro więc pewnie coś tam trzeba przełożyć. Tylko co i jak ??
Mam Alfe po lifcie i musze wymienić lampe. Rozbieżność w cenach jest ogromna miedzy Anglikami a Euro więc pewnie coś tam trzeba przełożyć. Tylko co i jak ??
Specem nie jestem, ale na bazie doswidczenia kolegi (mial Renault z lampa od angilka) powiem, ze strumien swiatla moze byc skierowany w inna strone niz ma to miejsce w wersjach europejskich, przez co np. ogranicza pole widzenia i/lub oslepia jadacych z przeciwka. Z tego powodu kolega musial kupic lampe - tak twierdzil.
Generalnie chodzi o widmo światła z lamp:
lampa angielska
lampa europejska
Jest 159 1.9 2009r.
Byłą 147 1.6 120KM 2004r.
Była 166 2.5 V6 24V 1998r.
Była 156 2.4 JTD 1998r.
Było Subaru Impreza 2.0 1997r.
Nie wiem jak z żarówkami H7, ale H4 się różnią. Zwykłych nie założysz do lampy nieeuropejskiej. Żarówki H4 te nieeuropejskie mają napis Not for use in Europe. Oczywiście w 147 nie ma tych starych H4 ale tak mówię, bo wydaje mi się, że przy H7 też może być zastosowany taki chwyt, bo tu właśnie chodzi o strumień światła.
I nie zdziwiłbym się, jakbyś trafił na gliniarza który luknie, że lampa dziwnie świeci, zobaczy oznaczenia na niej i zabierze dowód za reflektor nieeuropejski. Oczywiście co innego jak auto masz oryginalnie z kierownicą po prawej i przyjechałeś na wycieczkę do Polski![]()
Ostatnio edytowane przez szejker ; 29-01-2015 o 19:06
Zależy jakie masz lampy. Jeżeli soczewki, to w niektórych przypadkach jest opcja przesunięcia przesłony na drugą stronę. Wtedy w sekundę z angielskiej wersji robimy Europejską. Jeżeli odbłyśniki, to albo przełożyć z Europejskiej wersji, albo całe lampy zmienić i spokój
147 2001, 1.6 105 KM- była
156 2003, 2.0 JTS 166 KM- była
156 2003, 2.5 V6 192 KM- była... ehh..
156 2005 1.9 JTD~`160 KM była
159 2006 1.9 JTD- była
159 2005 1.9 Distinictive- była..
156 2003 2.0 TS+LPG- była
156 2003 2,5 V6- była..
156 FL 2005 1.9 jtd- była
166 FL 2005 2,4 jtd - była
Alfa Romeo Crosswagon - był..
156 FL 3.0 V6 - była
Brera Tbi 2010 - jest
Najlepsze auto na świecie - służbowe - jest
Wg instrukcji (strona 151), po wjechaniu do kraju z innym ruchem jak przeznaczony jest samochód, należy wykonać zmiany na reflektorze (nakleić nieprzezroczystą taśmy, aby zasłonić odpowiednią strefę reflektora - aby nie oślepiać innych użytkowników).
To jest rozwiązanie na krótką metę (wyjazd za granicę do kraju gdzie obowiązuje inny ruch). W Polsce musisz mieć reflektor przeznaczony na nasz rynek, inaczej tracisz dowód rejestracyjny.
Na soczewce przelacznik nie do konca robi lampe europejska bo po przelaczeniu nie ma lamania swiatla odwrotnuie niz anglik tylko swiatlo pada plasko czyli jest ________ w europie masz ____/------ a w angolu ------\______ patrzac na sciane przed ktora stoisz czyli fotki wyzej
na fotach gregora sa lampy bez płaskiego odcięcia czyli europa i angol
Możesz a raczej będziesz miał problemy z podbiciem dowodu, lampa angielska świeci odwrotnie wiec będziesz oślepiał jadących z przeciwka.
Regulacja jest ale nie na tyle żeby zmienić całkowicie kont świecenia, można go tylko trochę poprawić ale nie wyeliminować
Przerabiałem to w Viki B