Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 60

Temat: ropa z tira

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar lukasnsk
    Mieszka w
    Mazowieckie
    Auto
    AR 147 1,9 115km 2002

Domyślnie

98 zgadzam się że potrafii długo leżeć i nic go w tym dołku nie miesza.
    ON ropka nigdy nie stoi chyba ze jakaś stacja jest na odludziu jak wieś no to ja bym nie lał. Tylko na wylotowkach albo gdzie duże miasto. Oczywiście do CR żaden BIO czy EKO! Co do tych waszych Vipower czy podobnego ustrojstwa to odradzam. To zwykła ropa z dodatkami.

Dodano po 5 minutes:

Z LPG przyznam ze jest różnie. Sam kiedyś miałem zbiornik 45 a wchodziło więcej lub ciutke mniej niż 45 bo zawór nie odbijal i walilo do 100%. Prawidłowo sprawny zawór 80-85%.
    Przekłamanie dystrubutora może +/- wynosić 0.2 l przy najmniejszym pomiarze 20 L podczas legalizacji dystrybutora ,które jest okresowe a nie jednorazowe.
    Na tankowanie może mieć wplyw też i pompa stacji LPG, proporcja propanu butanu.

wysłane z mt11
    Ostatnio edytowane przez lukasnsk ; 28-10-2014 o 23:16

Użytkownik Romeo Avatar czosnek1802
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.9TD Alfa Romeo 147 1.9jtdm 16v

Domyślnie

żaden BIO czy EKO!
    ja leje do swojego eko diesel i co???? auto jezdzi jak kazde inne i nic mu nie dolega , a prawda jest taka ze paliwo verva to to samo co eko + dodatki -.^ Nigdy nie slyszalem zeby ktos mial problem z paliwem EKo. Ja nie narzekam i jak najbardziej polecam (zwlaszcza ze dzis spadla cena do 4.90zl/L )

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    otwock
    Auto
    alfa 147 jtd 2001

Domyślnie

Sytuacja się poprawiła.Wyczyściłem regulator ciśnienia i problem jak na razie zniknął.Filtr puścił jakiś syf i zaczepił się na regulatorze.

Cytat Napisał bogusz Zobacz post
    a tak z innej beczki. Kto tankował na stacji ARTUS? I czy wy również zauważyliście ich magiczne dystrybutory, które potrafią nalać do pełna (nie pod korek tylko do odcięcia)66l paliwa do zbiornika 60l ?
    Lub do kanistra 5l wlać 5,5l Choć cena atrakcyjna to jakość paliwa kiepska ... i te magiczne dystrybutory...
    Ciekaw jestem czy taka magia jest tylko u mnie w mieście.
    Na to wychodzi że u nich to jest norma.Mi kiedyś weszło 62 litry.tankowałem zaraz po zapaleniu się rezerwy

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar kicektbg
    Mieszka w
    Tarnobrzeg
    Auto
    147 1.9 jtd 115 KM

Domyślnie

ja ostatnio tankowałem dwa razy z dystrybutora dla ciężarówek do alfy 147 i wszystko ok było, żadnej odczuwalnej różnicy

Użytkownik Pirat drogowy Avatar beligistino
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    Była...Alfa Romeo 147 jtd 8v 115KM 2002r Distinctive

Domyślnie

Tak się wtrącę troszkę do dyskusji, nie znam się, nie orientuję się itd. ale tak z własnego doświadczenia to odnotowałem jedno i już nie tylko w alfie ale też w innym dieslu akurat Hdi że ciągłe jeżdżenie na paliwach typu Super, hiper, mega itd prowadzi do powolnego wykańczania wtrysków. Takie jest moje zdanie i takie mam doświadczenia. A na temat wynalazków Bio i innych "tańszych zamienników" nie wypowiem się bo nigdy nie miałem wątpliwej przyjemności tego stosować

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

No właśnie. I mogę to potwierdzić na swoich odczuciach.
    Czasami zaleję "v-power", lub inne paliwo premium. Ostatnio wlałeś coś z dopiskiem "nitro+", i to jest drugi raz jak zalałem paliwo i samochód chodzi tragicznie.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Weron
    Mieszka w
    Wierzbice
    Auto
    Ford Fusion U.S.A 2.3 Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał fleszu2 Zobacz post
    Silniki w TIR-ach nie wiele się różnią od tych z osobówek (poza pojemnością , mocą itp.) Jeśli lejesz z nowego ALTROSA lub podobnego sprzętu to możesz być pewien że to auto na byle czym nie pojedzie.
    Ja osobiście leje od 4 lat paliwo z ROSJI. To czysta ropa bez dodatków BIO. Na tym paliwie zawsze przejeżdżam ok 50-70 km więcej niż jak zatankuje na znanych stacjach.
    Do paliwa zawsze dolewam 100-150 ml. MIXOLU S żeby nasmarować WC i wtryski, a zimą 200-250 ml. (na zbiornik) żeby ułatwić rozruch.
    Chyba Actrosa. Jeżdżę jako kierowca. I paliwo dla ciężarówek jest takie same jak dla innych pojazdów. A nowe silniki, euro 6 różnia się. I są bardzo czułe na to co muszą spalić. Chyba że ktoś śmiga jakąś padlina euro 2lub3 to te fury przemielą nawet benzyne.

Użytkownik Ogier
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 było

Domyślnie

Cytat Napisał Anszej Zobacz post
    Rozne proporcje bio,i przez to sa paliwa "mokre" i "suche".Im wiecej bio to bardziej "suche".

Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
    Ale wymyślacie, bylem przez kilka lat serwisantem dystrybutorów paliw - paliwoe strikte bio to na ogol rzepak - Ma pewną wadę, do tych paliw muszą być zastosowane specjalne elementy już w dystrybutorze, przepływomierze, zawory, wąż, pistolet, a dlaczego ponieważ to paliwo rozpuszcza gumę oraz reaguje z innymi elementami uszczelnień , po kilku miesiącach taki dystrybutor ciekł z każdego miejsca. Uszczelnienia i węże maja duże domieszki plastoków. I co ważne bio deasel zimą szybciej przechodzi w formę parafiny, co może skutkować zatkaniem filtrów.

A co do Normalnego deasla dzis nie spotkasz na stacji 100% diesla, do każdego litra masz do dawane od 5% do 7% bio komponentów, jak nalejesz do bańki to bedzie taki zółtawy kolorek, a czysty diesel powinien być bliżej bezbarwnej cieczy pobłyskującym błekitem, ostatni raz takie paliwo widziałem na stacji wojskowej, ale oni maja takie normy.

Ostatnio sprawą to paliwa premium generalnie to jest to samo paliwo z dodatkiem komponentów ułatwiającym spalanie, sprawia to tyle ze auto zyskuje jakies 150kony silnik do 5 koni - 6 koni w porownaniu do normalnego paliwa.

Co to tirów - bo teraz pracuje w branży transportowej nikt nie leje do auta gowna, chyba ze pracodawca ledwo zipie, auto w trasie zagranicznej tankuję się po przez system kart np DKV i jest to normalne paliwo, a sam kierowca nie dodaje do datków, bo raz nie ma czasu na pierdoły, a dwa nikt nie bedzie zwiekszał kosztów związanym z paliwem.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar lukasnsk
    Mieszka w
    Mazowieckie
    Auto
    AR 147 1,9 115km 2002

Domyślnie

Znajomy wozi paliwo. Dostarcza ropę klientom z dodatkiem zimowym dla niskich temp.. Podobne dodatki moznaby znalezdź w paliwie na renomowanych stacjach . osobiscie dozowalem ten dodatek w swoim baku i przy -11 jest rożnica, oczywiscie jak macie swieczki dobre i aku.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	uploadfromtaptalk1421852786212.jpg
Wyświetleń:	71
Rozmiar:	81.3 KB
ID:	154933  

Użytkownik Fachowiec Avatar sleyer3
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    alfa romeo 147 1.9jtdm 150KM 2006r.

Domyślnie

Co to dzień odgrzewania kotleta??