Witam
potrzebuje zakupić na allegro tylną belkę do mojej 147 z 2006r 5d
tylko mam takie pytanie bo nie zauważyłem żeby na allegro podawali rocznik alfy przy opisach tych belek - czy te belki są jednakowe w modelach 2001-2010?
Witam
potrzebuje zakupić na allegro tylną belkę do mojej 147 z 2006r 5d
tylko mam takie pytanie bo nie zauważyłem żeby na allegro podawali rocznik alfy przy opisach tych belek - czy te belki są jednakowe w modelach 2001-2010?
Hmm, a jeśli mogę spytać co się stało z Twoją że chcesz ją wymienić..
Pytanie brzmi, patrzyłeś pod auto, czy belka jest stosunkowo mała zrobiona z aluminium (odlew) czy jest nieco większa i zrobiona ze stali (spawana) ?
Prawdopodobnie masz stalową ale warto zajrzeć pod auto i się upewnić, wtedy mogę pomóc bo jest kilka rodzajów a ja trochę się w tym orientuję..
Alu (odlew)
Stal
Jeśli jesteś zainteresowany to obie te belki jak na zdjęciach mam na sprzedaż.. są odnowione, polakierowane proszkowo.. zero korozji, ładny wygląd.. część jak nowa z fabryki, jeśli nie lepsza..
Jak coś to pisz PW..
Niestety moja żona podprowadziła auto i powiedziała że "po czymś przejechała i ostro walnęło"zajrzałem pod auto a tam wygięty tylny wahacz i belka naderwana jak puszka po rybach
dodatkowo próbując wybić śrubę (mimośród) mocującą wahacz w belce jeszcze ją do orałem bo tulejka zerwała się od gumy i była tak zapieczona że śruba nie chciała drgnąć ale po długiej walce się udało . Ile kosztuje u ciebie ta belka?
Czy ta alu belka pasuję do wersji przed liftem?