U mnie również się ten plastik połamał (jeśli ci chodzi o ten biały, co jest w szybie), próbowałem go wyjąć, lecz tak się te linki poplątały, wszystko mi się rozwaliło i kupiłem cały mechanizm na szrocie.
Chyba u każdego ten plastik łamie sięU mnie z kolei jest koloru żółtego i też znalazłem go na dnie drzwi
Jak się ociepli to tak jak kolega mówił podjadę na szrot i znajdę neie połamany.
nie ma szans tego kleić i wymyślać, osobno w serwisie nie znajdziemy , więc zostaje albo zamiennik, albo nowy, albo używany mechanizm , ja sam miałem to samo z drzwiami pasażera, kupiłem za 60? zł cały mechanizm w idealnym stanie (nic nigdzie nie ułamane) i działa do dzisiaj, sama wymiana nie była aż taka skomplikowana.
Nie ma innej opcji jak kupno całego podnośnika ?? jeden mały plastik i nie można go dokupić grrrr
Szukaliście może zakładów naprawiających te podnośniki ? Dziś nie udało mi się do żadnego dodzwonić..
Plastiki pasują z Lancii Lybry, tylko trzeba je lekko zmodyfikować - obciąć wąs z zawleczką (zawleczka i tak trzyma odpowiednio bolec). Z tego co pamiętam lewy ślizg z Lancii pasuje na prawą stronę Alfy i odwrotnie. Dawno już je wymieniałem i po prostu nie pamiętam. Komplet na dwie strony to jakieś 35-45PLN (max). Jeżdżę z takimi ślizgami 3-ci rok już.
warto kupic sam ślizg? np http://allegro.pl/podnosnik-szyby-al...568305670.html
edit nie zauważyłem że to forum 147
Ostatnio edytowane przez Alabaster ; 29-09-2014 o 23:21
Miałem podobny problem. Spadł plastik to myślałem że już po szybie. Zrobiłem i poprawilem włoską robotę domowym sposobem. Włosi mają tendencję do oszczędzaniu na wszelkim plastiku i robią bardzo delikatne stopy. Ja wstawilem plastik twardy i jakoś go obrobilem, tylko fotek nie zrobiłemdodam że cały mechanizm musiałem kupić na allegro bo poprzedni był silnik uwalony. Teraz mam pewność że ten plastik zasrany nigdy nie pęknie! Taka duperela ale jak potrafi wkurzyc gdy szyba stanie i koniec.
Odkopuję temat. Mam taki sam plastik jak na zdjęciu w pierwszym poście. Szukając nowego wodzika natknąłem się na 2 różne:
Przy tym piszą, że pasuje do 147 i Lybry
A ten tylko do Lybry
Który koledzy zakładali, że obyło się bez kombinowania?