Od przekręcenia kluczyka, po przejechaniu około 3 km, wskaźnik temperatury wody wskazuje 90 stopni C i nigdy nie przekracza.
Chłodnice zimne, a silnik gorący.
Czy to normalne?
Mechanik mówił, że wszystko jest w porządku.
Od przekręcenia kluczyka, po przejechaniu około 3 km, wskaźnik temperatury wody wskazuje 90 stopni C i nigdy nie przekracza.
Chłodnice zimne, a silnik gorący.
Czy to normalne?
Mechanik mówił, że wszystko jest w porządku.
mi się do 90 stopni zagrzewa po około 6-9km, ale nie przekraczam obrotów 2200
Ale kolega ma diesla, a jak wiadomo ropniak się dłużej nagrzewa. Dlatego się bierze benzynę jak się robi krótkie dystanse.
90st. to normalna temperatura wody. U mnie zawsze podczas jazdy wskazuje taką (po przejechaniu kilku km), ale nigdy jej nie przekracza.
Bo tak ma być. 90 bite i kropka. U mnie mniej więcej też po 3km mam już 90 stopni. Ale mam wymieniony płyn chłodniczy na nowy, i cały układ przepłukany po dupniętej uszczelce![]()
Normalne to jest i nie ma się czym przejmować.
czy napewno jest to normalne, ze po osiagnieciu 90 stopni nie otwiera sie duzy obieg? Chlodnice zimne (gruba rura tez?) to raczej oznaka zablokowanego termostatu. Teraz jest dosc zimno, wiec na niewielkich odcinkach auta nie zajedziesz... ale...
Oczywiscie nie znam szczegolow, ale po osiagnieciu 90 stopni duzy obwod MUSI sie otworzyc czego oznaka jest goraca (ciepla) chlodnica i grube rury doprowadzajace plyn do chlodnicy.
I takie jest moje zdanie
alfa-klub.prv.pl * Podpiecie do komputera, diagnostyka, kasowanie bledow. Kontakt GG 3127266 * alfa-klub.prv.pl
A no nie przeczytałem że ci się chłodnice nie nagrzewają.
Podłącz ją pod kompa i zobacz jaka tam będzie temperatura, ponieważ może być przekłamanie wskaźnika i on będzie pokazywał 90, a realnie będzie np. 83 i termostat się nie otworzy bo temperatura otwarcia to bodajże 88 stopni.I temu ci się wydaje że jest źle.
Podłączona pod komputer była i wszystko jest ok.
W rurach brak ciśnienia, chłodnice zimne, silnik gorący.