Nebel schulus leuchte defekt- coś takiego pojawia mi się dość często, czy to jest to co myślę iż jest spalona żarówka świateł?? Proszę o pomoc ponieważ nie mam pojęcia czy to jest coś poważnego![]()
Nebel schulus leuchte defekt- coś takiego pojawia mi się dość często, czy to jest to co myślę iż jest spalona żarówka świateł?? Proszę o pomoc ponieważ nie mam pojęcia czy to jest coś poważnego![]()
przełącz na j.angielskiNapisał alfaholik-Bioły
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
chyba cos z mgłą - może przeciwmgielne ?
ale bardziej zgaduje - bo nie znam niemieckiego
Nebel - mgła, Leuchte - światło, Defekt - awaria.
Znam niemiecki dość dobrze, ale słowa "schulus" nie mogę znaleźć w żadnym słowniku. Może chodzi o słowo Schluβ - koniec, zakończenie, końcowy.
W takim przypadku byłaby to awaria tylnego światła p.mgielnego.
schulus" - to słowo własnie nie zdazyłem dokładnie odpisać... no to juz problem chyba jest znaleziony, sprawdze jutro to tylne swiatła dokładnie, moze jest jakas zła zarowka włozona i dlatego komunikat sie pojawia... dzieki za odpowiedzi :mrgreen:
Dobrze myslisz, zle to nie koniecznie musi byc przepalka, moze po prostu nie kontaktowac.Napisał alfaholik-Bioły
jesli Ci ponownie wyskoczy to sprawdz czy wtedy zadziała ci tylne światło przeciwmgłowe. JA mam to samo w mojej 147 tylko mi pisze po angielsku "rear fog light failure" i coś czasem nie kontaktuje a czasem świeci jak trzeba. I przełącz sobie menu na angielski to bardzo łatwa sprawa a angielski szybciej zrozumiesz.
Mi stosunkowo często nie kontaktują przednie pozycyjne. A gdy jeździłem na serwis cwaniaki od razu chcieli mi wymieniaćNapisał adasco
![]()
"Mikołaj jak są ograniczenia, to zawsze sobie jedynkę z przodu dopisuje... ale i tak się ledwo wyrabia"
Moje ex:
Fiat Tempra 1.6 LPG '95, AR 156 1.8 TS + LPG '98, Opel Vectra C 2.2 DTI '03
Moje aktualne:
AR 156 1.9 JTD '01 - będzie na sprzedaz
AR 156 SW 2.4 '02 - juz kupiona, się szykuje do jazdy.
Polecam żaluzje od sąsiada: rolety warszawa
Tylne światło przeciwmgielne - ale coś skopali tłumaczenie :shock:
Powino być "Nebel schluss leuchte defekt", a najlepiej "Nebelschlussleuchte Defekt"