Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
Chętnie pomogę
Szczegóły:
http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105
Kupujemy 2 śróby 6mm długości najlepiej 5-6 cm, pret gwintowany 6mm długości co najmniej 50 cm, żeby było z czego odcinać (chyba że dostaniesz w sklepie śróbę gwintowaną na całej jej powierzchni długości od łebka do konca ok 13 cm. 2 nakretki 6mm szerokie i 2 normalne.
Rozbieramy lampe metodą piekarnikowa.
Usuwamy stare, połamane elementy mocowania odbłyśników.
Usuwamy pręt regulacyjny razem z mechanizmem zewnętrznym.
Szlifujemy (zaokrąglamy) łepki śrób do średnicy 10mm, mierzymy do mocowań na odbłyśniku.
Odkręcamy mocowania(te biełe fot 1) od odbłyśnika. W otwór po śrubie lejemy kroplę kleju szybkoschnącego i natychmiast przykręcamy element do odbłyśnika. Nie dokręcamy na ścisło żeby mógł sie obracać-umożliwi nam to później regulacje lampy.
Skręcamy śrubę z oszlifowanym łepkiem szeroką nakrędka z odcientym prętem. Ja skręciłem to na klej.
Gwintujemy otwór w obudowie lampy w miejscu gdzie wystawał zdemontowany pręt. Wydaje się ze podczas regulacji gwint się zerwie, ale u mnie pracuje to b.dobrze.
Składamy wszystko do kupy jak na zdjęciach i cieszymy się możliwością ustawienia świateł
witam ja też usprawniałem to plastikowe cudo w podobny sposób jedyna różnica to udało się dopasować tuleje z gwintem zewnętrznym i dorobiłem gwint wewnętrzny Fi6mm
tak więc ładnie się reguluje i porządnie się trzyma. Samo zdjęcie szkła reflektora to ostry nóż wystarczy naciąć górę i boki i szerokim śrubokrętem z czuciem podważyć i odchodziPotem trzeba wyczyścić z masy plastikową obudowę razem ok 2 godziny roboty. Jedynie trzeba dopasować łebki FI10mm dodatkowo po dopasowaniu w mocowaniu lampy samą śrubę założyłem w uchwyt wiertarki i z czuciem dopasowałem tak że chodzi gładko plus trochę wazeliny i jest ok