Witam
Z przepustnicy od dolu wystaje taki kruciec na wezyk, lecz wezyka nie ma juz gdzies sie zgubil. Do czego idzie drugi koniec tego przewodu, gdzie go znajde nigdzie nie widzialem
Witam
Z przepustnicy od dolu wystaje taki kruciec na wezyk, lecz wezyka nie ma juz gdzies sie zgubil. Do czego idzie drugi koniec tego przewodu, gdzie go znajde nigdzie nie widzialem
hej,
nie wiem czy o te wężyki ci chodzi ale one idą do układu chłodzenia jak na obrazku
![]()
W moim boxerku tez jest ten wężyk i jest on zaślepiony i tak sobie dyndaNapisał solaris2007
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Nie jest to raczej nic z tego schematu. Niech ktos sprawdzi w swoim bokserku dokad idzie ten przewod. Kruciec wychodzi z przepustnicy w dol. Jest to bardzo cienka koncowka, cos sie na nia nasowa tylko co? No i raczej jest to cos do jakiegos czujnika sterowanego podcisnieniem.
Ten wężyk to odma, która jest podłączona do przepustnicy, a z drugiej strony powinna być zaślepiona. Pozdrawiam.
No wiec powiem wam to nie zadna odma ktora powinna byz zaslepiona. Pomogli mi na forum elektroda. Ten przewod idzie od przepustnicy do rury od wlewu oleju tak z 10 cm w doł od samej jego gory.
Jakie on ma zadanie - skoro Ty go nie masz podłączonego, a Andrew ma go zaślepionego - może to jednak jest odma?
EDIT:
Oczywiście no offence, tylko pytam, może Ci powiedzieli![]()
Jakiś czas temu również pytałem o ten krociec pod przepustnicą ale nie uzyskałem
konkretnej odpowiedzi :shock: więc go zaślepiłem i nie zauważyłem jakiejś różnicy w pracy silnika.Co prawda mam 33-ale poza zmianami kosmetycznymi kolektora dolotu silniki 1,4
są identyczne jak w145/6.
Pozdrawiam
Jakie ma on zadanie nie mam pojecia. Napewno nie powinien byc zaslepiony. U mnie byl wezyk ale go zgubilem i nie wiedzialem gdzie drugi koniec byl. Teraz go podlaczylem. W sumie watpie zeby byla jakas roznica. Ale w koncu po cos jest wiec niech lepiej bedzie![]()
Ja jutro a właściwie już dziś też sprawdze jak u mnie to wygląda, przyznam szczerze, że nie widziałem, żeby coś luzem zwisało więc pewnie mam sytuacje podobną jak u Ciebie.![]()