Jeśli z układem jest wszystko w porządku to nic mu nie wystrzeli nawet jak będzie odkręcał korek już na nagrzanym silniku (powoli żeby upuścić pierw ciśnienie), sprawdzone na własnej skórze podczas wymiany termostatu u siebie.
159 SW 1.9 JTS 16V 2006r.
147 1.9 JTD 8V 2004r.
Witam!
Chcę wymienić termostat (silnik się bardzo wolno nagrzewa, przy mrozach zimno), czy możecie napisać ogólnie co w jakiej kolejności trzeba odkręcić, żeby się do niego dostać? Czy on znajduje się na początku gorącego węża do chłodnicy? Ile czasu to może zająć? Z góry dziękuję za pomoc!
Aby zdemontować sam termostat musisz odkręcić jedynie śrubę, która go mocuje i wszystkie 5 opasek ślimakowych. Oprócz termostatu proponuje kupić nowe opaski, jeśli dawno nie wymieniałeś płynu możesz wymienić od razu i płyn tym bardziej, że idzie zima![]()
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Termostat wymieniony - odkręciłem alternator, potem śruba mocująca termostat, 5 węży i wszystko z powrotem. Zatykałem szmatami tam, gdzie się lało. Zajęło mi to 2h pod blokiem. Teraz rura do chłodnicy jest zimna aż do temperatury nieco powyżej 80st, potem wąż robi się gorący. Jeśli temp sięga ok. 90st załącza się wentylator chłodnicy.
mam zamiar wymienic termostat tym bardziej ze idzie zima a mi paruja szyby i nie grzeje w aucie tem. na wskazniku ok 60-70 st. mam boxera 1,6 i prosze o rade jak wymienic termostat i najwazniejsze jak spuscic najprosciej plyn bo jak zdejme weze to mi chyba wyleci
a moge dostac odp na to pytanie: czy dam rady sciagnac waz z dolu chlopdnicy bez kanalu
prawdopodobnie sa kanaly w silniku ale lepiej nie kombinowac. a ile plynu moze mi zejsc