Witam
Mam taki problem z tylną szybą - jak jest wilgotno to mam tylną szybe wilgotna od wewnątrz a jak jest mroz to potrafi nawet zamarznąć
Czy to jest wina popękanej uszczelki tylnej klapy i czy morze to być przyczyna parowania szyb
Pozdrawiam
Witam
Mam taki problem z tylną szybą - jak jest wilgotno to mam tylną szybe wilgotna od wewnątrz a jak jest mroz to potrafi nawet zamarznąć
Czy to jest wina popękanej uszczelki tylnej klapy i czy morze to być przyczyna parowania szyb
Pozdrawiam
Rozumiem, że chodzi Ci o boczną tylną szybę :?:
Niestety w 145 jest słaba cyrkulacja powietrza. Mi też raz się zdarzyło, że jechałem w mrozie prawie 400km i lód na tej szybie był cały czas (od wewnątrz) pomimo ogrzewania na full.
Ale żeby mieć mokre tylne szyby to nie zauważyłem. Zaparowane za to są przy każdym deszczu.. :roll:
Nie, to jest normalne. Parownie szyb w 146 to tragedia. Tak samo z przodu jak i z tylu. Ja czasami jezdze pare godzin i tylne szyby mam zaparowane. Taki urok tego modelu. chociaz lodu nigdy nie mialem.
U mnie też parują ale nie ma wielkiej tragedii kilka minut i odpuszcza. Może dlatego że jeszcze mi się filtr kabinowy nie zapchał
mi parowaly nawet po wymianie filtra kabinowego. jak jest w miare cieplo to zalaczam klime i w momencie szyby odparowuja ale w zime to raczej nie bardzo z zalaczona klima jezdzic :?
Właśnie powinieneś włączyć sprężarkę i ciepłe powietrze. Sprężarka klimatyzacji ma za zadanie nie tylko chłodzić, ale też osuszać powietrze z wilgoci. Ja zawsze jeżdżę na włączonym ogrzewaniu i sprężarce klimatyzacji i moment mam szyby suche.
Tak jest - popieram.Napisał valdmidi
![]()
Powiedzcie mi koledzy gdzie znajduje sie ten filtr kabinowy.Czy jest on tylko w autach z klima?
To filtr od nawiewu. Nie ma nic wspólnego z klmią. Zazwyczaj montowany jest w podszybiu (z przodu pod wycieraczkami)
Niema reguły, ja mam klimę a filtra kabinowego niemiałem, nawet ramki nie byłoNapisał Lukasz A.
Teraz sobie załatwiłem ramkę i filterek zamontowałem ale szybki dalej parują
![]()