Czy z tym rozmiarem bedą jakies problemy w alfie 146 boxer. Zalezy mi aby ja troche podniesc na zime. Duzo jezdze po drogach gruntowych i ciezko tam z odsniezaniem. Ogolnie nie przewiduje jazy z wiekszymi szybkośniami.
Czy z tym rozmiarem bedą jakies problemy w alfie 146 boxer. Zalezy mi aby ja troche podniesc na zime. Duzo jezdze po drogach gruntowych i ciezko tam z odsniezaniem. Ogolnie nie przewiduje jazy z wiekszymi szybkośniami.
Witam,
Co prawda robi się troszkę ciaśniej między oponą, a nadkolem, ale spokojnie możesz zakładać opony o takim rozmiarze. Moja 145tka śmiga już dwie zimy na Firestonach o takim rozmiarze, także na 100% będzie pasowało. Pozdrawiam.
Zakładaj śmiało kolego, nie będzie żadnych problemów.
u mnie jest profil 60 i jest jeszcze bardzo dużo miejsca, także śmiało mozna na tym śmigać
jakie polecacie szerokosci felg najlepsze na zime
---------- Post dodany o godzinie 15:44 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:40 ----------
ja bym chcial zalozyc 195/70/r15
Kolego, nie myl szerokości felgi z szerokością opony![]()
Osobiście jeżdżę na 195/65/R15 i o ile dla AR156 z silnikiem 2.4 JTD taka opona nie przeszkadza, to uważam że do AR146 zimą będzie ona przyczyną większego spalania i gorszego prowadzenia Belli. Szerokość opony powinna być dobrana do wagi samochodu i mocy przenoszonej na koła, a dodatkowo zimą na śniegu wskazane są węższe oponki, by autko nie pływało na luźnej nawierzchni.
Co innego latem, na asfalcie - tutaj wedle gustu można założyć szersze butki wedle uznania.
Pozdrawiam,
195 na zimę to za szerokie myślę, że bardzo dobre będą 175 albo 185![]()