Mam pytanie.Czy to noramalne że alfa sama jedzie np. na 2 biegu jedzie bez dodawania gazu a nawet przyspiesza.
Mam pytanie.Czy to noramalne że alfa sama jedzie np. na 2 biegu jedzie bez dodawania gazu a nawet przyspiesza.
Gordon
Nie jestem ekspertem , ale jeśli masz włączony silnik i wrzucony bieg bez wciśniętego sprzęgła to nie ma możliwości żeby auto się nie poruszało![]()
... nawet Alfa tak ma
Dawid
kazdy samochod tak matak samo jak kazdy samochod odpalicz bez naciskania pedalow czy to sprzegla czy to gazu byle by bylo na luzie
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
np reanult megane 2![]()
dzieje się tak zazwyczaj jak masz zimny silnik i jedziesz na ssaniu.
Na zimnym silniku obroty powyzej 1000 powodują takie zjawisko , przy nizszych obrotach jest to raczej niemożliwe
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
no jasne ze jedzie, auto na biegu bez gazu zawsze samo jedzie. Stary, Ty zdawales na prawo jazdy czy kupiles na bazarze)?
A ponadto masz diesla, duży moment obrotowy robi swoje, tym autem ruszysz z miejsca bez dodawania gazu. Ma też wystarczający moment żeby jechać na biegu jałowym na dowolnym przełożeniu. Nie każdy benzyniak daje takie mozliwości.