Czy gotowa instalacja pod gniazdo 12V dotyczy również sedana ?
Czy gotowa instalacja pod gniazdo 12V dotyczy również sedana ?
Alfa Romeo 146--->147-->156-->GT-->159--> Brera-->Maserati GranTurismo--> Nie ma to jak mieć plany na przyszłość
kolego ja pisalem o schowku w SW,a gniazdo jest na nim a nie w nim.
Odświeżam temat. Chcę sobie zamontować kamerkę na tylną szybę, skąd w tylnej części samochodu (w sedanie) wziąć 12V "po zapłonie"?
Idealnie by było jakby była instalacja gotowa pod gniazdo zapalniczki... Orientuje się ktoś może czy taka jest w sedanie? Ewentualnie jak w inny sposób uzyskać 12V (aktywne tylko po zapłonie)?
Jeżeli masz skrzynkę z bezpiecznikami w bagażniku po lewej stronie (plastikowa klapka) to będziesz miał +12V po kluczyku. Można przerobić przewód z wtyczką, który prawdopodobnie jest przeznaczony pod wzmacniasz BOSE. Właściwie ja mam zamiar to zrobić ale jakoś nie mam czasu Gniazdo zapalniczki zawsze się przyda.
Alfa Romeo 146 1.4 TS '98, 156 1.8 TS '00, 159 1.9 JTDM '05
Chcę sobie dołożyć gniazdo w bagażniku i jestem ciekaw czy jest wiązka. Jak to sprawdzić? W eper widzę schematy, ale nie ma opisanych wtyczek jak na tym obrazku.
UPDATE:
Przeszedłem się do garażu i przez rewizję w boczku znalazłem wtyczkę.
Luigi miał chyba dobry dzień, bo zarówno wtyczka do tempomatu jest w instalacji jak i do zapalniczki
Ostatnio edytowane przez piotreek88 ; 10-04-2023 o 16:22