Odgrzewam temat panowie,jest kryzys po wymianie filtra z olejem kapie z omawianej rurki i nikt nie wie co z tym zrobić.
Obudowa mann filtr mann oryginalne uszczelki wymieniono,wcześniej nie było problemu,proszę o podpowiedzi !
Pozdrawiam !
Odgrzewam temat panowie,jest kryzys po wymianie filtra z olejem kapie z omawianej rurki i nikt nie wie co z tym zrobić.
Obudowa mann filtr mann oryginalne uszczelki wymieniono,wcześniej nie było problemu,proszę o podpowiedzi !
Pozdrawiam !
W przypadku 159 tbi problem cieknącego oleju z rurki rozwiązany. W podstawce filtru jest zaworek z dwiema uszczelkami - jedna ok 2 cm średnicy, druga ok 1 cm. Wymiana tych uszczelek rozwiązała problem
Gdzieś te uszczelki są dostępne czy trzeba dobrać od czegoś i jak je wymienić?
Podłączę się pod wątek. Mam zjechaną obudowę filtra oleju (159 1,9 jtd 16v), mechanicy od kilku wymian klną, wściekają się, nie mogą jej odkręcić, walcząc - zrobiło się "kółko", żadna nasadka już nie chce obudowy chwycić. Mam krótszy filtr oleju (który to system?), jaką powinienem kupić nową obudowę filtra oleju?
Dzięki
edit.
pogrzebałem i chyba wiem. Mając krótki filtr, muszę szukać obudowy płaskiej, bez środkowej wypustki na klucz, dobrze kombinuję? Muszę szukać tego typu obudowy (sam nigdy oleju nie wymieniałem, nie pamiętam "live" jego wyglądu):
https://archiwum.allegro.pl/oferta/p...478912290.html
krótki filtr (mój)- system MANN HUMMEL ?
Gdzieś popełniłem błąd logiczny?
Ostatnio edytowane przez Robalgis ; 13-09-2024 o 12:36