Witam
Potrzebuję porady osoby, która już coś takiego robiła i podpowiem mi co jak i gdzie i jaki to da efekt. Szukałem czytałem ale znalazłem tylko częściowe informacje .
Przyzwyczajony do czegoś więcej, niż jest nam w stanie zaoferować DSP w 166 chciał bym rozbudować audio. Na pewno subwoofer do bagażnika lub w podłokietnik, i przednie głośniki.
Wiem, że siedzi tam 2ohm na allegro znalazłem w sumie tylko PB w 2ohm ale nie wiem jak z jakością dźwięku z tego zestawu. Mam w domu dwa hi-endowe zestawy odseparowane firmy Phd 5.1kit oraz Helix esprit z tym, że są to zestawy 4ohm ,skrzynie JBL również posiadam, mase okablowania itp itd.
Wiem, że oby podłączyć subwoofer muszę dać procesor dźwięku z wejściem tzw. hi-input, wtedy daję na wejście sygnał z głośników z półki.
Pytanie rodzi się tutaj takie, jak z jakością dźwięku przy tym rozwiązaniu czyli wejście hi, i czy wtedy do korektora/procesora który ma wyjścia na subwoofer , przód i tył ,mogę podłączyć przez wzmacniacz głośniki 4ohm i będzie to lepsze rozwiązanie niż te pb za 400zł? Oczywiście drzwi będą wygłuszone.
Ewentualnie , jeśli macie jakieś inne rozwiązania które zdają egzamin i grają naprawdę bardzo dobrze, to proszę o przedstawienie swoich rozwiązań.Oraz podpowiedź jak to wszystko podłączyć, żeby współpracowało odpowiednio ze sobą.
Montaż drugiego radia nie wchodzi w rachubę nie chcę doklejać żadnych daszków, ani nic wycinać w konsoli.