No właśnie trochę dziwne po odgłosy jakbym jechał po dziurach, czyli bardziej stukania. W długi weekend chyba to rozbiorę i przy okazji trochę wygłuszę te drzwi.
No właśnie trochę dziwne po odgłosy jakbym jechał po dziurach, czyli bardziej stukania. W długi weekend chyba to rozbiorę i przy okazji trochę wygłuszę te drzwi.
Jeśli tego wcześniej nie robiłeś to weź pod uwagę, że jakaś ilość spinek Ci popęka. Oryginał 14zł, zamiennik około 2.50 ale trzymają kiepsko (Romix) i połowa w torebce to śmietnik.
Im cieplej tym mniejsza szansa na popękane spinki. Możesz przykotłować z nagrzewnicy trochę delikatnie.
Prośba - porób zdjęcia jak będziesz rozbierał boczek.
Próbowałem to zrobić i zrezygnowałem, żeby czegoś nie połamać.
Mam maty i chciałbym wytłumić drzwi.
Giulia Super 2.2 MultiJet
Na youtube masz całkiem dokładny film jak to zrobić. Ze zdjęć za wiele nie skumasz.
Hej wszystkim! Wymienial moze ktos separator oleju i ma info jaki jest mniej wiecej koszt? U Zasady w Krakowie licza jakies kosmiczne pieniadze... Mam maly wyciek i mowia, ze do wymiany.
Witam, dopadł kogoś błąd P0425 opisany jako czujnik temperatury na wejściu GPF ? Zauważyłem, że po rozgrzaniu i dużym obciążeniu ten czujnik zaczyna pokazywać przez chwilkę temp w stylu -40. Borykał się ktoś z czymś takim ? Wymiana czujnika wydaje się możliwa, ale dojście nie jest proste. Pytanie czy to tylko awaria samego czujnika czy coś grubszego.
dokładnie coś w tym stylu. gdybym wiedział jakiego typu jest ten czujnik (RTD, NTC, PTC) to byśmy wiedzieli czy przerwa czy zwarcie -bo zapewne -40 to wartość minimalna raportowana przez komputer.
sprawdzić wtyczkę, poruszać ewentualnie kablem wcześniej przy sensorze i wtyczce logując na diagnoskopie wartości - będzie coś więcej wiadomo. oczywiście uszkodzenie też może być wewnątrz czujnika- typu mikropęknięcie - postukać.
Proszę, nie wysyłajcie mi wiadomości prywatnych jeśli to nie jest absolutnie konieczne, i nie jest to bezpośrednia sprawa tylko pomiędzy nami - np. interes.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy a nie indywidualne który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Przy Giuliach/Stelvo od lat już nie robię retrofitów (wyjątek radia nowe jakie mam na stocku - tylko polift z nav ostatnie sztuki i koniec jak się sprzedadzą).
Charakterystyczne jest, że błędne wskazania pokazują się na chwilę w temperaturach osiągających 700-750 stopni. Po czym wskazanie wraca do normy po zmniejszeniu obciążenia. Wtyczka czujnika do modułu/przetwornika Continentala jest tak skonstruowana, żeby w zasadzie nie było jak jej rozpiąć. Zestaw czujników to https://www.continental-aftermarket....ure-sensor-hts. Zobaczymy co powiedzą w ASO. Najbardziej obawiam się że skasują błąd i walną komentarz jeździć obserwować
Brzęczenie (jakby sprężynki) podczas przyspieszania (chyba okolice schowka pasażera), czy ktoś spotkał się z takim irytującym odgłosem i udało mu się dojść do tego, co to jest i jak to unieszkodliwić?
Ostatnio edytowane przez Lober ; 06-05-2024 o 12:16