To masz okazję Zobacz w jakiej kondycji są świece (czy zamontowany jest właściwy typ) i sprawdź też przy okazji czy moduł zapłonowy działa poprawnie oraz okablowanie do modułu.
To masz okazję Zobacz w jakiej kondycji są świece (czy zamontowany jest właściwy typ) i sprawdź też przy okazji czy moduł zapłonowy działa poprawnie oraz okablowanie do modułu.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Kupiłem do wymiany swiec takie cudo, przynajmniej teraz wiem w jakiej kondycji jest silnik
witam. więc dziś od rana jazda alfą trochę za muloną ale nie tak tragiczne jak wcześniej komputer wywalał błąd ale nie za każdym razem po naprawie częściowej laptopa , który to padł międzyczasie podłączyłem go wieczorem pod alfę skasowałem błędy i dziwo alfa nie wywala błędu żadnego przez ponad 30 min. chodzenia na min obrotach i i podpiętym kompie , jedyne co zrobiłem w międzyczasie to jak pisałem zmieniłem miejsce tankowania i dolałem 2 butelki spt do czyszczenia wtrysków .... to by było na tyle , jutro zrobię jakąś wycieczkę i sprawdzę jak dalej będzie i zdam relacje jak to działa podpinając kompa ... na co mogę zwrócić uwagę jak podepnę się i nie wywali błędu ? czasy testy ? ... zastanawiał mnie kod p0017 z czujnikiem , możne on wadliwy albo coś przy nim nie kontaktuje zobaczymy z czasem , dam znać jak dalej będzie .
Ostatnio edytowane przez qomodo ; 06-05-2017 o 22:46
alfa po przejechaniu 170 km jeździ bez problemu , brak błędów silnik chodzi prawidłowo zostały wcześniej skasowane błędy i do teraz jest ok .
Czyli jednak syf w paliwie fajny przykład na to, że jednak dodatki do paliwa czasem warto wlać... Nawet profilaktycznie
Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka
ciesze się i ja bo 40 zł za 2 butelki to całkowity koszt moich zabiegów , czego ,życzę wszystkim oby mieli takie przypadki jak ja ... bez wydatków większych .
Andree - dzięki za naprowadzenie na właściwy tor , od którego i ja zacząłem .
Ostatnio edytowane przez qomodo ; 11-05-2017 o 19:12
A proszę bardzo qomodo, cieszę się że mogłem pomóc bo oszczędziłeś sporo pieniedzy, które teraz z uśmiechem na twarzy mozesz wydać np. na prezenty dla dzieci z okazji zblizajacego się dnia dziecka. A nie na bezsensowna wymianę dobrych, sprawnych fabrycznych oryginałów na nowe zamienniki z dźwięcznymi słowami "pierwszy montaż" bo takie diagnozy stawiał by kazdy pseudo mechanik majacy uznanie na mieście, który zawodu uczy się na naszych portfelach. Dzisiaj ręce mi opadły po obejrzeniu Będzie Pan Zadowolony jak pewien warsztat nie mógł połączyć się komputerem z Toyotą, a jego mechanicy zdiagnozować na chłopski rozum walniętego przepływomierza. Wracając do tematu Twoja prosta usterka jest doskonałym przykładem na to jakie błędy może wywalić komputer i jakie dodatkowo z nimi wiązać.
Serdecznie pozdrawiam
Dodam jeszcze to ,że warto mieć kabel do naszej alfy ( ja kupiłem jak kupiłem 159 , wcześniejsza 156 w diesel przez 7 lat bezawaryjna była ) ...to podstawa w szybkiej diagnozie i kasowaniu ewentualnych błędów 40 parę złoty a ułatwia życie i oszczędza kieszeń potem na podpinanie pod kompa w jakimś pseudo serwisie .
Ze względu na posiadanie aut 3 marek wziąłem coś takiego na tablecie zeby szybko się odpalało i duzo miejsca nie zajmowało. Poza tym główny atut do mojej Corsy C to odczyt fabrycznego pinu czy Car Pass.
http://www.maxiecu.com/opis,3,pl.html