Ja pierniczę, Archi wielki szacunek za tą kolekcję! Włożyłeś w to w cholerę forsy i czasu, ale efekt powala!
Ja pierniczę, Archi wielki szacunek za tą kolekcję! Włożyłeś w to w cholerę forsy i czasu, ale efekt powala!
Jest: Jaguar XF 3.0 V6
Były: Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115 KM => Hyundai Coupe FX 2.0 (RD2) => Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 => Honda Accord VI 2.0 VTEC => BMW 118d E87
Junak 126
Rewelacja!
Świetna kolekcja zdominowana przez Rosso colore
Tylko 156 GTA troszkę niedopracowana (przednie lampy), ale ginie w gąszczu ładnych modeli
Dziękuję za życzliwe opinie,
oczywiście rozbudowa i ciągłe tworzenie kolekcji nadal trwa,
O planach nie piszę, bo wolę rezultaty,
Za jakiś czas pokażę swoje modele w skali 1-24,
mniej cierpliwych zapraszam do galerii na moim profilu - na jednym ze zdjęć jest ich kilka
Najmniejsze w 1-43 zostawiam na później
Pozdrawiam
Niedługo minie rok od poprzedniego posta, kolekcja znowu urosła - choć nie aż tak jakbym sobie tego życzył - niemniej cieszy mnie zakupiona wczoraj 75 6V 3.0 w 1:18 z limitowanej serii LM, a wcześniej znalazłem długo szukaną (w dobrej cenie rzecz jasna) GTAm z #98 AUTOarta też w 1:18, i kilka innych - dublowanych - pod kątem przyszłych konwersji.
Nieco więcej podziało się przy 1:24 - tu pojawiły się 3 Mito (w tym QV), 2 Giulietty, 2 Spidery 2600 (z dachem i bez) oraz Spider 2000, co jeszcze - SZ, Alfetta GT, Giulia 1600 Super i Giulietta Sprint I...
w końcu pewnie znajdę trochę czasu żeby je sfotografować i tu pokazać, mam taką nadzieję
Pytanie do tych co tu zajrzą - i poza ciekawością - może też tak mają, że zbierają , czy poszukalibyśmy na forum osobnego kącika (poza HP) dla kolekcjonerów?
Czy miałoby to sens?
Pozdrawiam.
I to jest prawdziwa godna kolekcja
A ludzie się jarają na fb bo pokupowali w biedronce parę sztuk marnej jakości i jak by całą kolekcje mieli..
Ostatnio edytowane przez nietyx ; 02-02-2014 o 19:22
Bardzo różnie, ważna jest cierpliwość i szczęście... i rodzina w Niemczech, bo na tamtejszym ebay trafiłem kilka prawdziwych okazji (co nie znaczy, że były za darmo ), poza tym wiem gdzie szukać w Polsce - też nie jest to jedno źródło, a wiele - przy tworzeniu kolekcji ważne jest by wiedzieć co się tworzy, jaki jest cel - to moim zdaniem odróżnia kolekcje od zwykłych zbiorów mniej lub bardziej przypadkowych.
Moja obejmuje modele w skalach 1:18 (52) i 1:24 (27) w wersjach drogowych (w kolorach: czerwonym, czarnym, białym lub srebrnym, wyjątkowo innych - jak turkus) oraz sportowych - choć za królewską uważa się 1:43, gdzie wybór jest też największy, a ceny wcale nie mniejsze z uwagi na ich wielkość .
Mam też 8 Aston Martinów w skali 1:18 - tylko coupe: od DB 4 GT Zagato po One-77, ale to całkiem inna historia... (właściwie 9 bo jest też DB7 w 1:24).
Uważam, że 1:18 i 1:24 to słuszne skale by oddać szczegółowość modeli samochodów. 1:43 to już mi tak trochę pod zabawki dla dzieci podchodzi a nie modele, poza tym wydaje się, że sporo szczegółów umyka już przy tej skali, a w samochodach ze względu na "gładką" bryłę jest to ważne.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest